Şekerbank

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kayseri'de Çeşitli Ziyaretlerde Bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kayseri'de Çeşitli Ziyaretlerde Bulundu
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kayseri'de bazı ziyaretler yaptı. Programı kapsamında önce Valiliği ziyaret eden Bakan Yumaklı Valilik şeref defterini imzaladı.

Ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Yumaklı Belediye fuaye alanındaki fosil sergisini gezdi. Yumaklı'ya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından kentteki fosil kazılarına ilişkin bilgi verildi.

Daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda sektör temsilcileriyle bir araya gelen Yumaklı, salgın hastalıklar, doğal afetler, ülkeler arasındaki savaşlar, iklim değişikliği gibi hususların gıdanın neden stratejik bir sektör olduğunu öğrettiğini söyledi.

Ülkeler için gıda arz güvenliğinin milli güvenlik meselesi olduğunu dile getiren Yumaklı, bir yandan üretmeye devam ederken bir yandan da bütün dünyayı baskısı altına alan enflasyonla, üretimi baskılayan girdi maliyetleri gibi süreçlerle karşı karşıya kaldıklarını, bu baskıyı azaltacak tedbirleri almak için de gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Bakan Yumaklı, son 21 yılda Bakanlığın Kayseri'ye yaptığı bütün yatırımların, desteklerin toplam tutarının yaklaşık 60 milyar lira olduğu bilgisini vererek şöyle devam etti:

"Kayseri'de 110 milyon tohum ve fidan toprakla buluşturuldu. Kayseri'de 28 ürün var, markalaşmış ve coğrafi işaret alınmış. Kayseri pastırmamızla alakalı Avrupa Birliği'nde tescil başvurusu var. Bu süreçleri titizlikle takip ediyoruz. İnşallah çok kısa zamanda Kayseri pastırmasına Avrupa Birliği coğrafi işaret tescili kazandırmış oluruz. Burada bir itiraz süreci var, çok da önemli olduğunu düşünmüyoruz açıkçası. O sürecin tamamlanmasını da yakından takip ediyoruz"

"SÖZLEŞMELİ ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

İşlenmeyen arazilerin üretime kazandırılmasıyla ilgili düzenlemeler yaptıklarını anımsatan Yumaklı, "Son dönemde yaptığımız düzenlemeler, Türk tarımında devrim niteliğindeki düzenlemelerdir. Tarımsal üretim alanlarının tamamının kayıt altına alınmasıyla alakalı düzenlemeler yaptık. Suya göre tarım yapılması olgusunu getirdik, suya göre tarım yapmamız gerekir çünkü su kaynaklarımız sonsuz ve sınırsız değil. Sözleşmeli üretim konusunu özellikle yaygınlaştırmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Planlı üretime geçişle alakalı çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Yumaklı, "Ülkemizde hangi üründen ne kadar üreteceğiz ne kadar fazlamız var ne kadar eksiğimiz var, hangi ili nereye yönlendireceğiz konusunu da çalışmak istiyoruz. Bu basit bir yasal düzenleme değildir, sizlerle beraber bizim Bakanlığımızın, tüm arkadaşlarımızın el ele, omuz omuza vererek ortaya koyması gereken bir husustur. Başladığı andan itibaren 3 yıllık bir planlamayı gerektirecek, yani sadece 1 yıla ait bir şey değil. Dolayısıyla üretim yapacak olanlar da önündeki 3 yılı görmüş olacaklar." ifadesini kullandı.

Planlı ve suya göre tarıma örnek veren Yumaklı, Kayseri'de sulama amaçlı kullanılan Sarıoğlan Barajı'nın yağışların yetersiz olmasından dolayı yeterli doluluk oranına ulaşamadığını, bölgede şeker pancarı üreten üreticilerin endişelendiklerini, il müdürlüğü ve büyükşehir belediyesinin bir proje başlattığını ve üreticiye yüzde 100 hibe nohut tohumu dağıtılarak 10 bin dekarda ekim yapılmasının sağlandığını anlattı.

Bakan Yumaklı daha sonra Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ndeki personelle bir araya geldi. Burada çalışanlarla sohbet eden Yumaklı, özverili çalışmalarından dolayı il müdürlüğündeki personele teşekkür etti.

19. Kayseri Tarım Fuarı'na da katılarak stantları ziyaret eden Yumaklı, son olarak Kayseri Şeker Fabrikasın'da işcilerle ve üreticilerle buluştu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projelerine Bu Yıl 520 Milyon Lira Ödenek AyrıldıÖnceki Haber

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleş...

50 Milyon Liralık Tarımsal Destekleme Ödemesi Bugün Hesaplara AktarılıyorSonraki Haber

50 Milyon Liralık Tarımsal Destekleme Öd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar