Şekerbank

Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı
Tofidass

TARSİM Ankara Bölge Müdürlüğü tarafından, Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda, tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tarım Kredi Bölge Müdürlüğüne bağlı birim kooperatif yönetici ve çalışanlarına yönelik olarak yapılan toplantıya, Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM) Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Hanifi Can, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin işleyişi, branşlar ve teminatlar hakkında bilgi verdi, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş,  Tarım Sigortaları Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Hanifi Can, Tarım Kredi Ankara Bölge Müdürlüğüne bağlı birim kooperatif müdürü ve çalışanları ve Tarsim Bölge Müdürlüğünden konu uzmanı personeller katıldı. 

Toplantıda Zeynel Can tarafından Sistem hakkında bilgi verildi, konuya ilişkin sorular yanıtlandı ve doğal afetler sebebiyle her geçen gün biraz daha riskli hale gelen tarım sektöründe sigorta yaptırmanın önemine değinildi. TARSİM'in kuruluş amacı, gelişimi ve ulaştığı nokta ile ilgili bilgiler içeren sinevizyon gösterileri yapıldı. Bitkisel ve Hayvansal ürün sigortaları, kapsamdaki ürünler ve riskler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

Kırıkkale ilinde; 2015 yılında, eylül ayına kadar,10.800 Adet poliçe kesildiği, 174.140 dekar alan ile 4.329 Baş hayvan sigortalandığı, 2.139 Hasar sayısı olduğu ve buna karşılık 369.728 TL Tazminat ödendiği, en fazla ihbarın ise haziran ayında gerçekleştiği vurgulandı. 

Sigorta branşları olarak; bitkisel ürün, sera, büyükbaş hayvan, küçükbaş hayvan, kümes hayvanları, su ürünleri ve arıcılık konularında sigorta yapılmakta ve sigorta yaptırma priminin % 50' si bazı risklerde % 66’sı devlet tarafından karşılanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal Desteklemeler İçin Son GünlerÖnceki Haber

Tarımsal Desteklemeler İçin Son Günler

Yem Bitkileri Üretimi Desteklemesi İtirazları İçin Son 5 GünSonraki Haber

Yem Bitkileri Üretimi Desteklemesi İtira...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar