Şekerbank

Tarım Kredi'den,TSK'ya Güvenli ve Sağlıklı Gıda….

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Kredi'den,TSK'ya Güvenli ve Sağlıklı Gıda….
Tofidass

Milli Savunma Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında 03.01.2018 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gıda ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamak üzere yüklenici kurumlar arasında yer aldı.

Projeyle; Türk Silahlı Kuvvetlerimizde görev yapan er ve erbaşların güvenli, sağlıklı ve dengeli beslenmesi hedeflenmiştir. Aynı zamanda söz konusu ihtiyacın yurtiçinden temin edilmesi ile yerli üreticiye de destek olunması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında er ve erbaşlarımızın ihtiyaçları Milli Savunma Bakanlığı ve ilgili birimlerince ürün bazında yıllık yapılacak sözleşmelerle tedarik edilecektir.    

Mayıs 2018’de başlaması planlanan ilk sevkiyat kapsamında pirinç, bulgur, barbunya, yeşil mercimek, kırmızı mercimek, biber salçası, domates salçası. kuru üzüm, nohut, kuru fasulye, bal, makarna, ekmeklik un, yemeklik un, toz şeker, tel şehriye, arpa şehriye gibi 17 farklı gıda ürünü Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından karşılanacaktır.   

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz yaptığı açıklamada; "Ülke sathında örgütlenmiş 1625 birim kooperatifi ve 21 Milyar TL aktif büyüklüğüyle Tarım Kredi Kooperatifleri, Milli Savunma Bakanlığı ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarından gelebilecek talepleri de en iyi şekilde karşılayabilecek altyapı ve güce sahiptir.  Tarım Kredi Kooperatifleri, ağırlıklı olarak küçük ölçekli üreticilere ayni krediler kullandırırken, bu yolla çiftçilerimizin; gübre, mazot, tohum, zirai ilaç, yem, makina ekipman gibi ihtiyaçlarını en uygun fiyat ve kalitede karşılamaktadır.  Tarım Kredi, faaliyetlerinde karlılık yerine çiftçi memnuniyetini ön plana alırken, bugün Milli Savunma Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında önemli bir görevi daha üstlenmektedir." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmarabirlik TSK'ya 44 milyon liralık zeytin verecekÖnceki Haber

Marmarabirlik TSK'ya 44 milyon liralık z...

Tarımsal Desteklemelerin Ödenmemesi Üreticiyi Mağdur EttiSonraki Haber

Tarımsal Desteklemelerin Ödenmemesi Üret...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar