Şekerbank

Tarım Kredi gübre satışlarında rekor seviyeye ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Kredi gübre satışlarında rekor seviyeye ulaştı
Tarımsal üretimde kullanılan temel girdiler arasında en önemli girdi olan kimyevi gübre tedarikinde önemli rol üstlenen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, iştiraki GÜBRETAŞ ile gerçekleştirdiği çalışmalarla üreticilerin tercih sebebi oldu. Tarım Kredi’nin gübre satış miktarı bu zamana kadarki en yüksek seviyesine ulaşarak 2020 yılında 1 milyon 458 bin tona çıktı.
Tofidass

Tarım Kredi Kooperatifleri, pandemi sürecinin getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen, çiftçilerin girdi ihtiyaçlarını en uygun şartlarda ve zamanında karşılamayı sürdürüyor. Başta gübre olmak üzere çiftçilerimizin tüm tarımsal girdilerini temin eden ve çalışmalarını ara vermeden 1.620 kooperatifiyle sürdüren Tarım Kredi, çiftçinin de güven kapısı oldu.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin 2019 yılında 1 milyon 250 bin ton olan kimyevi gübre satışları, pandemi şartlarının en ağır hissedildiği 2020 yılında yüzde 16 artışla 1 milyon 458 bin tona ulaştı.

Tarım Kredi çiftçinin hep yanında oldu

Dünyada ve ülke genelinde 2020 yılında görülen ve etkisi halen devam eden pandemi sürecinde Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçilerimizin üretime devam etmesi, tedarik zincirinin aksamasının önlenmesi, tarımsal üretimin devamlılığının sağlanması amacıyla üreticiden son tüketiciye kadar piyasada aktif rol alarak hem üreticilerimizin hem de nihai tüketicilerin yanında oldu ve çiftçinin ihtiyaçlarını karşılamaya devam etti.

Üretimde kullanılan temel tarımsal girdiler arasında en önemli girdi olan kimyevi gübre tedarikinde önemli rol üstlenen ve piyasa fiyatlarını regüle eden Tarım Kredi, hizmeti çiftçimizin ayağına götürerek ihtiyaçlarını zamanında karşıladı. İştiraki GÜBRETAŞ ile gerçekleştirdiği projelerle üreticilerimizin yetiştirdikleri ürün desenine ve toprak yapısına uygun gübre uygulamalarında verim artışı sağlayan Tarım Kredi, üreticilerimizin tercih sebebi oldu.

Pandemiye rağmen kimyevi gübre satışları arttı

Üreticinin tercihi Tarım Kredi Kooperatiflerinin kimyevi gübre satışlarına da yansırken, 2002 yılında 715 bin ton olan gübre satış miktarı bu zamana kadarki en yüksek seviyesine ulaşarak 2020 yılında 1 milyon 458 bin tona çıktı. Önümüzdeki yıllarda da sözleşmeli üretim ile üretilen ürün miktarının arttırılması ve model üretim projesi dahilinde çiftçilerimize sunulan danışmanlık hizmetlerinin yansımasının olumlu sonuçlarının görülmesi bekleniyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arıcılık Sektörü 2020’de Dibi GördüÖnceki Haber

Arıcılık Sektörü 2020’de Dibi Gördü

Gaziantep 37 Tescille Coğrafi İşarette LiderSonraki Haber

Gaziantep 37 Tescille Coğrafi İşarette L...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar