Şekerbank

Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli Toplantısı Yapıldı
Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli İl Bilgilendirme ve Veri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Tofidass

​Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında Ağrı İline yönelik olarak bölge ekonomisine uygun ekonomik açıdan bölgeye katkı sağlayacak ürün deseninin belirlenmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanlığı koordinatörlüğü tarafından Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda toplantı gerçekleştirildi.

Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat DEMİRKIRAN'ın açılış konuşmasında; “Türkiye Tarım Havzaları üretim ve Destekleme Modeli kapsamında üç gün sürecek bir toplantı için buradayız. Buradaki asıl amaç Ağrı ilimize yönelik ürün desteğini belirlemek, bu ürünlerin nasıl olması gerektiğini, bölge ekolojisine uyum sağlayacak ürün olması gerektiği, aynı zamanda bölgeye de ekonomik olarak katkı sağlayacak ürünler olması gerektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; “Maalesef Ağrı İlimizde ürün deseni çok geniş değil çeşitli ürün desenleri var arkadaşlarımız bu konu üzerinde birlikte çalışma yapacaklar. Ağrı ili Hayvancılık tarımının daha yoğun olduğu bir bölge 1.600.000’ e yakın küçükbaş hayvanın 350.000 civarı büyükbaş hayvanın olduğu bölgede bitkisel üretimde çok geniş bir yelpazemiz yok, üretilen ürünlerin bir kısmı ise yine hayvancılığa dönük yapılmakta özellikle yem bitkileri önem kazanmaktadır”. dedi.

Ayrıca DEMİRKIRAN kıran tarımsal üretim alanları ile bu alanlarda üretilen bitkiler ile ilgili veriler hakkında bilgi verdi. Üç gün sürecek olan toplantının ilk gününe Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürleri, uzman ziraat mühendisleri, çeşitli kuruluşlar ve STK temsilcileri katıldı. Programda Ağrı merkez ve ilçelerinde yaygın olarak üretilen tarımsal ürünler ile bu ürünlerin geliştirilmesi planlanan ilçelerin ekolojisine uygun ekonomik olarak üretilebilen ticari ve ekonomik potansiyeli bulunan ve rekabet gücü olan ürünlerin alt havza bazlı olarak belirlenmesi konuları görüşüldü.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Et fiyatlarında istikrarsızlık ithalat değil üretim desteğiyle son bulurÖnceki Haber

Et fiyatlarında istikrarsızlık ithalat d...

KKYDP Hibe Sözleşmeleri İmzalandıSonraki Haber

KKYDP Hibe Sözleşmeleri İmzalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar