Şekerbank

Tarım ekonomistlerine sertifikalı eğitim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım ekonomistlerine sertifikalı eğitim
Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsünde Tarım Ekonomistlerine Eğitim Programı düzenlendi.
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tarımsal Ürün Projeksiyonlarında Zaman Serisi Analizlerinin Kullanılması" konulu eğitim 10 - 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Enstitü Müdürü Atila Altıntaş'ın açılış konuşması ile başlayan program Tarım Ekonomisi Araştırmaları Daire Başkanı Vekili Ahmet Çelik ve Bakanlık Müşaviri Dr.  Ahmet Yücer'in konuşmaları ile devam etti. İlk gün Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Adnan Çiçek ve Prof. Dr. Murat Sayılı'nın sunumlarıyla başlayan eğitim programı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Gündüz’ün verdiği eğitimlerle 5 gün boyunca devam etti.

Eğitim programı ile: Tarım Ekonomisi alanında çalışan araştırmacıların, ürünler bazında (ekim alanı, üretim, ürün fiyatı, rakip ürün fiyatları, ihracat, ithalat, stok vb. değişkenler) daha iyi tahminler (projeksiyonlar) yapabilmeleri için, kalitatif ve kantitatif metotların bir arada kullanıldığı tahmin modellerini uygulayabilme ve piyasadaki gelişmeleri yorumlayabilme, bilgi ve becerilerini artırmak amaçlandı. Program süresince; temel istatistik, temel ekonometri, tahmin süreci ve metotlarının genel çerçevesi, zaman serisi analizleri, trend analizleri, ayrıştırma metodu, durağanlık kontrolü, düzeltme metotları, ARIMA modelleri gibi konular işlenerek paket istatistik programları ile uygulamalar yapıldığı bildirildi.

Bakanlık Müşaviri Dr. A Ahmet Yücer, Enstitü Müdürü Atila Altıntaş, Genel Müdürlük Temsilcileri Ahmet Çelik, Hakan Saçtı ile Bakanlığa bağlı 11 farklı enstitüden araştırmacıların katıldığı program sonunda, katılımcılara sertifikaları verildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hassa’da üzüm hasadıÖnceki Haber

Hassa’da üzüm hasadı

Aksaray'da Hayvan Varlığı Sayısı Yedi Yılda Sekiz Kat ArttıSonraki Haber

Aksaray'da Hayvan Varlığı Sayısı Yedi Yı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar