Şekerbank

Tarım Danışmanları Sahipsiz Değildir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Danışmanları Sahipsiz Değildir
Tofidass

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarım başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun Tarım Danışmanlarının sorunlarına değindi.

Gaytancıoğlıu yaptığı açıklamda; "Ülkemizde tarım sektörünün eğitim ve yayım çalışmaları Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Bir önceki bakan Sayın Dr. Mehmet Mehdi Eker döneminde 18.4.2006 tarihli ve 5488 sayılı Tarım Kanununun 9 uncu maddesi, 8.9.2006 tarihli ve 26283 sayılı Resmî Gazete ’de yayınlanarak ve 2009 yılından beri, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti desteklenmesi ile faaliyete başlatılan Tarım Danışmanları uygulaması bir sonraki bakan Sayın Faruk Çelik’in 5 Mayıs 2016 tarım desteklemeleri ile desteklemesi kaldırıldı.

Yeni uygulamada tarım danışmanları sayısı 8’den 2’ye destekleme ödemesi 36.000 TL’den 20.000 TL’ TL’ye düşürüldü. Son günlerde bakanlık tarafından yapılan çalışmalarda bu sayının 5’e destekleme miktarı 30.000 TL’ye çıkarılması çalışması yapıldığı bilgisine ulaştık. Olumlu bir gelişme olarak kabul ettiğimiz bu çalışma yeterli değildir. Eski çalışma şartlarından daha iyi olması beklenirken bu seviyede kalması birçok tarım danışmanı işsiz bırakmaya devam edecektir.

Bir diğer konu işsiz bırakılan Tarım Danışmanlarının maaşlarının ödenmesi büyük bir problem yaratmaktadır. Bakanlık her yıl Aralık ve Ağustos ayı içerisinde yaptığı ödemeleri bu yıl geciktirmektedir. Bu durumda hem işsiz bırakılan ve az bir ücretle çalıştırılan Tarım Danışmanları ikinci kez mağduriyet oluşturmaktadır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanı Sayın Faruk Çelik bir an bu mağduriyeti gidermelidir. İşsizliğin her geçen gün arttığı ve geçimin zor olduğu bu durumda işsiz bıraktığı Tarım Danışmanların alacaklarını ödenmeli ki Kurban Bayramında evlerine bayram alışverişlerini yapabilmedirler.

15 Temmuz sürecinden bugüne kadar ülkemizde yaşanan bu birlikteliği insanları mağdur edecek bir şekilde sürdürmemelidir. Bakanlığın bu vebalin altına girmemesini bekliyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak her zaman Tarım Sektöründe çifçilerimizin, mühendislerimizin, tekniker ve teknisyenlerimizin yanında yer olmaya devam edeceğiz. Tarım Danışmanları sahipsiz değil ve haklı mücadelesinin her zaman yanında yer alacağızé dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçiler Ziraat Bankasından Borç Ertelemeyi BekliyorÖnceki Haber

Çiftçiler Ziraat Bankasından Borç Ertele...

Besiciler Kurban Bayramı'ndan umutluSonraki Haber

Besiciler Kurban Bayramı'ndan umutlu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar