Şekerbank

Tarım Danışmanları Ödeneklerini Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Danışmanları Ödeneklerini Bekliyor
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2016 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar 5 Mayıs 2016 tarihinde yayınlanmasıyla sahada aktif olarak birçok Tarım Danışmanı yeni uygulama ile işsiz kalma durumunda kaldı.

Yeni desteklemelerde tarım danışmanları üretici birlikleri ve ziraat odalarında en fazla iki danışman ve her danışman başına 20.00 TL ödenek ayrılmıştı.

Tarım Pusulasına açıklama yapan tarım danışmanları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Bu kararla Özel firmalarda, Ziraat Odalarında ve Üretici Birliklerinde çalışan birçok tarım danışmanı çalışma süresi dolanın işsiz bırakılmaya, süresini bekleyenlerin Ağustos ayı sonuna kadar çalışma süresi beklediklerini belirttiler.

Sektörde çalışan tarım danışmanları özel firmalar, ziraat odaları ve üretici birlikleri tarafından maaş ödemelerinin Ağustos ayında yapılacak ödeme ile maaşlarını alacaklarını belirtti. Ağustos ayına kadar geçen süre içerisinde yeni bir iş imkanı bulan kadar ellerinde birikimleri olmadığı için o zamana kadar ne yapacaklarını bilemediklerini ifade ettiler.

Danışman olarak çalıştıkları kuruluşlarda tazminat haklarının olmadığını eğer isterlerse maaşlarının kesileceği ifade eden tarım danışmanları bakanlığın bugüne kadar desteklemelerin %71’ini yatırmasına rağmen işsiz bıraktığı Tarım Danışmanlarını birde parasız bıraktığını ifade ettiler.

Tarım Danışmanları öncelikle işlerine devam etmek istediklerini ancak bakanlığın kendilerini sürekli olarak 2017 yılını adres gösterdiğini ancak o zamana kadar nasıl yaşayacakları konusunda bir açıklama yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Ramazan ayı ve Bayram öncesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın gerekli ödeneğin hesaplara aktarılmasını ifade eden tarım danışmanları kabaran faturanların ve bayrama en azından bir nebze huzurlu geçirmek istediklerini beyan ettiler.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sokakta fesleğen satarken, Türkiye’yi süsleyen adam olduÖnceki Haber

Sokakta fesleğen satarken, Türkiye’yi sü...

Süper İnek, günde 100 litre süt veriyorSonraki Haber

Süper İnek, günde 100 litre süt veriyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar