Şekerbank

Süper İnek, günde 100 litre süt veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu ödüllü ineğin bir adı yok. Sadece: 4307
Tofidass

Al Ain Mandırası, Ortadoğu'nun en büyük süt çiftliklerinin biri, yaklaşık 6.000 yüksek getirili ineğe sahip. Ama bunlardan henüz adı bile olmayan ve sadece 4307 olarak bilinen bir tanesi diğerlerinden çok farklı. Bakıcıları onu büyük bir sevgiyle "süper inek" olarak adlandırıyor.

Al Ain Mandırası yetkililerine göre, günde üç kez sağılırsa, günlük yaklaşık 100 litre süt verebilen bu inek şirketin en üretken ineği.

Kingston Fernandez,  Al Ain Mandırasının Pazarlama Müdürü: "Bu inek, diğer adıyla 4307, gayrı resmi 'süper inek' olarak bilinir. Bir günde 100 litre süt üretebilir. Dokuz yaşındaki bu inek  şimdiye kadar bir milyondan fazla litre süt üretti. Kesin rakamı ise 1.040.000 litre." dedi.

"Bu süper inek Ortadoğu'daki en verimli inek olabilir. Al Ain Mandırasında doğdu. Biz onunla gurur duyuyoruz. O diğerlerinden çok farklı. Bizim çiftlikte yaklaşık 6.000 inek var. "diye ekledi.

4307 başlangıçta diğer inekler gibi üretirken, daha sonraları üretimini arttırdı. O, Hollanda'dan siyaz beyaz bir Holstein.

Şirketin CEO'su Sashi Kumar Menon, AlAin Mandırasının 15 milyon dolarlık yatırımla, Suleimat, Sei Al Dei ve Al Foah olmak üzere 3 farklı çifrlikle işlerini geliştirdiklerini söyledi. Ayrıca şirketin 30. yılını kutladığını da sözlerine ekledi.

Al Ain Mandırası, 1984 yılında faaliyete geçti."Biz işe Almanya'dan ithal ettiğimiz 200 adet Friesian büyükbaş hayvanı ile başladık. Bu konserve edilmiş süt ve süt tozuna bir alternatif sağladı. Şirket, Birleşik Arap Emirliklerinde ilk yerel mandıra ürünlerini ve pastörize sütü  üretti. 1985 yılında süt ineklerin sayısını 500'e çıkardık, 1988 yılında ise bu sayı iki katına çıktı. Şu anda hepsi Al Ain'de bulunan 6.000 adet ineğimiz var."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 3
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Tarım Danışmanları Ödeneklerini BekliyorÖnceki Haber

Tarım Danışmanları Ödeneklerini Bekliyor

Patates Üretimi Kavurucu Sıcak Altında Sancılı BaşladıSonraki Haber

Patates Üretimi Kavurucu Sıcak Altında S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar