Şekerbank

Tarım Bakanlığında 'Koordinatörlük' Sistemi Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Bakanlığında 'Koordinatörlük' Sistemi Başladı
Tofidass

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a giden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Burada katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu şunları söyledi: “Saygıdeğer Bakanım, Sayın Milletvekilim, Bakanlığımızın çok değerli bürokratları, Şanlıurfa ve Diyarbakır ilimizin Tarım Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluş yetkilileri, çok değerli basın mensuplarımız, öncelikle Saygıdeğer Bakanıma böylesi önemli ve anlamlı buluşmayı Diyarbakır’da gerçekleştirdiği için ve Diyarbakır ağırlıklı böylesi anlamlı bir programı bizlerle buluşturduğu için içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum.

“Sayın Bakanımızın, bölgemizden başlayarak ülkemiz tarımına bir bütün olarak çok önemli ve anlamlı katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.”

Diyarbakır ve Şanlıurfa aynı coğrafyada, aynı kalkınma ajansı ve tanımlaması içinde yer alan şüphesiz tarımın tüm başlıklarında çok önemli üretme potansiyelleri olan ve stratejik anlamda kalkınma hedeflerinin tarımla doğrudan ilişkilendiren 2 önemli büyükşehirdir. Bu perspektifte Sayın Bakanımızın Şanlıurfa Milletvekili olarak ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız olarak özellikle kişiliğinden kaynaklanan, hakikaten yorulmak bilmeyen enerjisiyle, meselenin tüm boyutlarını kavrayan ve bu boyutta yaklaşım sergileyen iradesiyle, bölgemizden başlayarak ülkemiz tarımına bir bütün olarak çok önemli ve anlamlı katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.

“Her kamu görevlisinin temel hedefi, insanımıza dokunmak, onun geleceğine katkı sunmak ve bu perspektifte bir hizmet yapmak olmalıdır.”

Şüphesiz Cumhurbaşkanımızın vizyoner liderliğinde; Başbakanımızın iradesiyle ve Sayın Bakanımızın gayretiyle ortaya koyulacak hedefler, alanda uygulayıcıların yani bizlerin bunu hayata taşıması, insana ulaştırması ve bu doğrultuda aynı tempoyla koşmasına bağlı. Her kamu görevlisinin temel hedefi, şüphesiz insanımıza dokunmak, onun geleceğine katkı sunmak ve bu perspektifte bir hizmet yapmak olmalıdır. Sayın Bakanımızın gerçekten çağdaş bir yönetim felsefesi doğrultusunda en alt düzeydeki bütün uygulayıcı arkadaşlarımızla bugün birlikte olması, bugün açıkladıkları 2 ilin doğrudan kendisine bağlı olarak kontrolör eliyle gözlemlenmesi ve şüphesiz alanda yaşayan ve üreten bir sürü insanımızın beklentilerini kapsayacak bir bakış açısıyla meseleye yaklaşması çok önemli kazanımlardır.

Sayın Bakanım, bu toplantının, bugüne kadar alınan kararların ve bundan sonra perspektif içine konulacak iradenin, şüphesiz bizlerde takipçisi olacağız, insan merkezli yönetim anlayışında şüphesiz tarım gibi stratejik bir alanda bölgenin kalkınmasında, her düzeyde hepimiz sizlerin iradesiyle ortaya çıkacak hedefleri gerçekleştirmek için çok yoğun bir çaba sarf edeceğiz inanıyorum ki bundan sonra ki her buluşma, her il için önemli kazanımların paylaşıldığı buluşmalar olacaktır. Ben tekrar Sayın Bakanımıza böylesi bir buluşmaya ev sahipliğiyle ve Diyarbakır’da buluştuğu için teşekkür ediyor, başta Sayın Bakanım olmak üzere katılan tüm değerli konuklara şahsım ve Diyarbakırlılar adına saygılarımı sunuyorum” dedi.

Vali Güzeloğlu’nun konuşmalarının ardından katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Bakan Fakıbaba şunlar söyledi: “Sayın Valim, Milletvekilim, Büyükşehir Belediye Başkanım ve çok değerli bürokrat arkadaşlarım Diyarbakır'da buluşmamızı Urfa ve Diyarbakır olarak, bu bölgenin bir evladı olarak beni de çok mutlu etmektir.

“Diyarbakır kadim bir şehir, kültür şehri, Mezopotamya’nın en önemli şehirlerinden birisi ve turizm şehri ama Gıda Tarım ve Hayvancılığında en önemli şehirlerinin başında geliyor.”

Sabahtan beri erken saatlerde geldim ve sağ olsun Sayın Valim başkanlığında bütün arkadaşlar sabahtan beri elinden gelen tüm misafirperverliklerini bize göstermişlerdir, zaman ayırmışlardır, onlara yürekten teşekkür ediyorum. Diyarbakır kadim bir şehir, kültür şehri, Mezopotamya’nın en önemli şehirlerinden birisi ve turizm şehri ama Gıda Tarım ve Hayvancılığında en önemli şehirlerinin başında geliyor. Onun için özellikle Şanlıurfa ve Diyarbakır'daki arkadaşlarımı bir arada toplayıp konuşmamız gerektiğini, birbirimizle kaynaşmamız ve buluşmamız gerektiğine özellikle inandığım için Diyarbakır'dayım ve tabii ki biraz sonra dertleşeceğiz, problemleriniz vardır, sıkıntılarınız olabilir, eğer takdir ettiğiniz şeyler vardır. Bunları sık sık her gittiğim yerde genelde ben takım arkadaşlarımla buluşmayı hep hedefleyen bakanınızım.  Çünkü yerelde merkeze haberler gelmediği zaman, yerel kendini yalnız hissettiği zaman, işlerin tabii ki devletin Valisi en başta var o takdir edilecek olaydır ama Tarım Bakanı olarak da benim bu bölgeyi kontrol etmem kadarda doğal bir şey olamaz. Bu bağlamda 26 çok değer arkadaşımız var. Başlarında Sayın Hocam Yunus Bey olmak üzere 26 çok değerli arkadaşlarımızın sadece koordinatörü olarak esasında bu tabir çok hoşuma da gitmiyor. Koordinatör değil de, bir abi, bir hoca, Bakanın direk temsilcisi, Yunus Hoca'nın temsilcisi, problem olduğunda çözen, Sayın Valimize giden, Büyükşehir Belediye Başkanıma, il başkanına, milletvekilleri ile irtibat kuran ve mükemmel bir yapı haline dönüşmesi gerektiğine inanıyorum. Diğer partilerle işbirliği yapabilen, onlarla konuşan, önemli olan nedir, önemli olan bütün halkımızın gerçekten gıda tarım ve hayvancılıkta yani şehirlerimizi en üst bir seviyeye getirmektir. Yani bu koordinatörlük görevinden benim anladığım budur. Biz daha hızlı nasıl hareket edebiliriz, yerel de sizi artık tamamen eliniz avucunuz olan anında haberleri yetiştiren belki Sayın Valimizin imzasından geçtikten sonra evrakları direkt olarak aceleyle Ankara'ya gönderebilen, bir bakanın temsilcisi olarak arkadaşınız olarak, hocanız olarak görebilirsiniz. Bizim buradaki amacımız gerçekten çok değerli arkadaşlarımızla çalışma imkânını sağlamaktır ve atadığımız arkadaşların 26 sı da çok değerli, hepsinin tecrübeleri var, çoğu bu işte sizler kadar çok çok emek vermiş, yıllarını vermiş arkadaşlarımız. Bu bağlamda ilk bu görev anlayışını Diyarbakır'dan başlatıyorum. Bu bağlamda da Diyarbakır’a ne kadar önem verdiğimin önemli bir belirtisi olarak düşünüyorum. İnşallah hayırlara vesile olacağını ümit ediyorum, bu amaçla inşallah bu sistemi kurduk, hayırlı olsun diliyorum ve dediğim gibi Sizin hem bir arkadaşınız, hem bir kardeşiniz, hem hocanız, hem de bakanı temsil eden bir arkadaşınız olarak görüp ve problemleri çözmek adına çok fazla olacağına yürekten inanıyorum. Ben özellikle Murat Türkmen Bey'i özellikle Şanlıurfa ve Diyarbakır olarak görevlendirdim. Hayırlı uğurlu olsun hepinizin gözlerinden öpüyorum teşekkür ediyorum” dedi.

Diyarbakır tarım sektörünün değerlendirilmesi amacıyla yapılan toplantıda, planlanan projeler ve devam eden çalışmalar, mevcut aksaklıklar ve çözüm önerileri ileilgili genel durumlar istişare edilerek, değerlendirmeler yapıldı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyalı Çiftçiden Kaşiflere Taş Çıkartacak BuluşÖnceki Haber

Antalyalı Çiftçiden Kaşiflere Taş Çıkart...

Ak Parti Tarım Alanlarını Yağmalamayı BırakmıyorSonraki Haber

Ak Parti Tarım Alanlarını Yağmalamayı Bı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar