Şekerbank

Tarım Arazilerinde Mülkiyet Devir İşlemleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Arazilerinde Mülkiyet Devir İşlemleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün düzenlediği Tarım Arazilerinde Mülkiyet Devir İşlemleri Bilgilendirme Toplantısı Antalya'da yapıldı.

Toplantıya; Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Burak Keser, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Arazileri Yönetimi Daire Başkanı İsmail Cozoğlu, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ve 81 ilden teknik personel katıldı.

2014 yılında yürürlüğe giren kanunun 1 yıllık geçiş süresinin tamamlandığını ve miras hukukuna göre mirasçılara tebligatların yapılmaya başlanıldığını, konuyla ilgili sık sık toplantılar yapıldığını belirten İl Müdürü Dallı, "Adeta tapunun bir kolu olduk, kanun hazırladık fakat kanunun sosyal yönü eksik, ehil mirasçıya kalacak olan tarım arazilerinin değerinin belirlenmesinde de sıkıntılar yaşanacak" dedi.

Dallı "İl genelinde 4 bin civarında tebligat yapıldı"

İl genelinde 4 bin civarında tebligat yapıldığını ve bu tebligatla ilgili 12 bin kişi bulunduğunu belirten İl Müdürü Dallı, İl Müdürlüklerinde yeterli sayıda haritacı ve hukukçu personel olmadığını, kanundaki aksaklıkların giderilmesi için Hukuk Müşavirliği, teknik personel ve Bakanlık yetkililerinden bir komisyon oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Genel Müdür Yardımcısı Keser; "Tarım arazileri yönetiminde tek söz sahibi biz olalım"

Ülke genelinde 386 bin civarı tebligat yapıldığını kaydeden Genel Müdür Yardımcısı Keser, nüfus ve tapu kayıtlarındaki yanlışlıklara ve aksaklıklara değindi. Çalışmalarından dolayı personele teşekkür eden Keser;  "biz istiyoruz ki tarım arazileri yönetiminde tek söz sahibi biz olalım" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındıkta ilaçlama nisan veya mayısta yapılmalıÖnceki Haber

Fındıkta ilaçlama nisan veya mayısta yap...

Turunçgil Bahçelerinde EKÜY Çalışmaları BaşladıSonraki Haber

Turunçgil Bahçelerinde EKÜY Çalışmaları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar