Şekerbank

Tacir Kiraz Festivali Renkli Geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tacir Kiraz Festivali Renkli Geçti
Tofidass

İznik Belediyesi  ve Tacir Mahalle Muhtarlığının ortaklaşa düzenlediği Tacir Kiraz Festivali büyük coşku ile kutlandı.

Tacir Mahallesi Anabacı mevkiinde düzenlenen şenliklerde birbirinde güzel ve kaliteli kirazlar birbirleri ile yarıştı. Tacir Kiraz Festivaline  İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, CHP İlçe Başkanı Ayan Özer, Belediye Meclis Üyeleri, Tacir Mahalle muhtarı Fikret Ölçer, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum örgütleri Tacir mahalle sakinleri katıldı.

İlçe Müftülüğü Kuran-ı Kerim tilavetinin okuması ile başlayan program, mevlidi şerifin okunmasının ardından dua ve niyazla devam etti. İznik Belediyesi Mehteran Takımı mini konser sunarken, Ali Ardıç yönetimindeki folklor ekipleri birbirinden güzel gösteriler sunarken, Çiftçiler arasında en güzel, en kaliteli ve en tatlı kiraz yarışması düzenlendi. Birbirinden güzel, kaliteli kirazları jüri üyeleri seçmekte zorlandı. Yarışma sonucunda Birinci Halil Korkusuz, İkinci Rahmi Öner ve Üçüncü ise Mehmet Ali Öner oldu. Dereceye girenlere İznik Belediye Başkanlığı Bisiklet hediye ederken, Tacir Kalkınma Kooperatifi  ve Furkan  Tarım sponsorluğunda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi.

Kiraz Şenliklerinde bir konuşma gerçekleştiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın " Sevgili Hemşerilerim, Tacir Kiraz Festivalimiz hayırlı olsun. Az önce jüri üyeleri ile kirazları seçmekte zorlandık. Tacir’in kirazların hepsi on numara birbirinden kalitelidir. Bütün tacirli çiftçilerimizi kutluyorum. Şimdiden hepinize hayırlı olsun, ürünleriniz bereketli olsun, kazançlarınız hayırlı olsun diyor, hepinize hayırlı günler diliyorum" dedi.

İznik Kaymakamı Pehlivan konuşmasında “ Kirazlarımızın hepsi birinden güzeller. Hepsinin içinde emek var, alın teri var. Bu yarışmaya katılan veya katılmayan tüm çiftçilerimizi kutluyorum. Şimdiden hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

Ardından İznik belediye Başkanı Osman Sargın Ana-bacı yatırlarını ziyaret ederek dua ve niyazda bulunduktan sonra Festival  alanında bulunan vatandaşları tek tek gezerek hasbihal etti. Zaman zaman vatandaşların davetlerine icebet ederek sofralarına konuk  olmayı ihmal etmedi. Kiraz Festivalinde misafirlere kiraz, erik, pilav ve ayran ikram edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünya Çevre Günü Etkinliklerine Kayseri Şeker Ev Sahipliği YaptıÖnceki Haber

Dünya Çevre Günü Etkinliklerine Kayseri...

Cevizden büyük dolu 5 bin ton meyveyi delik deşik ettiSonraki Haber

Cevizden büyük dolu 5 bin ton meyveyi de...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar