Şekerbank

Sütler Sıkı Takipte

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sütler Sıkı Takipte
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nin geçtiği yeni sistem kapsamında, sütler adım adım takip ediliyor. Sütler yalnızca belirli saatler arasında, yetkisi olan belirli kişiler tarafından toplanabiliyor. Belirlenen kurallara uymayanları ise ciddi para cezaları bekliyor.
Tofidass

Konu hakkında bilgi veren Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, "2014 yılında Sarayönü genelinde süt toplayıcılarına İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kurs verildi. Başvuruda bulunan bütün süt toplayıcılarına süt ve süt taşıma ekipmanlarının hijyeniyle ilgili bilgiler verilip sertifikaları teslim edildi. Süt toplama araçlarının süt toplamak için gerekli donanıma sahip olup olmadıklarının kontrolü İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapıldı. Başvuruda bulunan süt toplama araçlarının tamamına GPS'li araç takip cihazı takıldı. Soğuk süt taşıyan süt toplama araçlarına ek olarak sıcaklık sensörü takıldı. İl Tarım ve İlçe Tarım Müdürlüğü, an be an hangi aracın saat kaçta çalıştığını kaç km hızla gittiğini hangi sokaklardan süt aldığını sistem üzerinden görebilmektedir. Başvuruda bulunmayıp süt toplama aracına takip cihazı taktırmayan ve süt toplamak için İlçe Tarım Müdürlüğü'nden izin belgesi almayan korsan süt toplayıcılarının tespiti halinde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından idari para cezası olan 13 bin 500 TL ceza kesilecek ve yasal işlem uygulanacaktır" dedi.

Tüm sütler 2 saatte toplanıyor

Erdoğdu, "İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından belirlenen süt toplama saatleri; Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim aylarında sabah 06:30-08:30, akşam 19:00-21:00 saatleri arası, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart aylarında sabah 07:30-09:30, akşam 17:00-19:00 saatleri arasında 2 saat içinde sütün toplama işlemlerini tamamlayarak süt toplama/süt işleme merkezine ulaştırması gerekmekte. Süt üreticilerinin hayvanlarını bu toplama saatlerine göre sağmaları, sütlerini toplayıcıların geleceği saate hazır etmeleri gerekmekte. Süt toplama saatlerine riayet etmeyen, normal süt tankı ile soğuk süt taşıyan, sabahtan sabaha süt toplayan süt toplayıcılarına idari para cezası kesilecek ve yasal olarak süt toplama yetkisi elinden alınacaktır. Sütlerin hijyenik olarak sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaştırmak için yapılan uygulamalardan biri olan bu sistem USKS sistemindeki bilgiler ile karşılaştırılarak süt toplama aracının sıcak süt mü yoksa soğuk süt toplama yetkisi mi var ona bakılacak, USKS üzerinden soğuk süt tankına sahip üreticiler kontrol edilecek hangi bölgede ve hangi süt toplama aracı tarafından toplandığı karşılaştırılacak soğuk süt toplama yetkisi olmadığı halde toplayanların yetki belgeleri iptal edilecek. İlçe jandarma komutanlığının da süt toplama araçlarını kontrol etme yetkileri olduğundan dolayı süt toplayıcılarına cezai işlem uygulayabileceklerdir. Sonuç itibariyle sağlıklı ve hijyenik olarak süt toplama işlemi yapılacak ve tüketiciye sunulacaktır" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afrika’daki Kamu Alımlarından Hem Çiftçiler Hem de Okullar FaydalanıyorÖnceki Haber

Afrika’daki Kamu Alımlarından Hem Çiftçi...

Tarsim Bilgilendirme Toplantısı YapıldıSonraki Haber

Tarsim Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar