Şekerbank

Süt Sığırlarında Sıklıkla Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süt Sığırlarında Sıklıkla Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri
Tofidass

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa düzenlediği "Süt Sığırlarında Sıklıkla Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri" konulu Eğitim toplantısı 06.04.2016 tarihinde Acıpayam İlçesinde, 06.04.2016 tarihinde Denizli Denizli Ticaret Odası Konferans salonunda yapıldı.

Toplantılara katılan İl Müdürü Sezgin KUTLU, İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet Ali UZAKGİDER ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail TOPALOĞLU katılımcılara konunun önemi hakkında bilgiler verdiler.

Eğitim Uzman Veteriner  Hekim Baha ÖZMEN tarafından verilen eğitimde; büyükbaş hayvanlarda hayvan seçimi, hayvan refahı, hayvan barınakları ve yeni barınak tipleri, sağım ve sağım teknikleri, döl tutmama problemleri ve yetiştiricilik konularında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri anlatılmış, karşılaşılan sorunlar karşılıklı tartışılmıştır.

Acıpayam'daki toplantıya   Kooperatif Başkanları, Damızlık Birliği üyeleri ve Süt sığırcılığı işletme sahipleri ve  Hayvan yetiştiricileri Acıpayam Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri  olmak üzere 90  kişi katılmıştır.

İldeki toplantıya İl Müdür Yardımcıları, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiricileri Şube Müdürü, Pamukkale, Merkezefendi ve Honaz Tarım İlçe Müdürleri ve Personeli ile Kooperatif Başkanları, Damızlık Birliği üyeleri, Süt sığırcılığı işletme sahipleri ve  Hayvan yetiştiricileri ile  Honaz Süt birliği üyesi kadın yetiştiriciler olmak üzere yaklaşık 140 kişi katılmıştır.

Toplantıya katılan yetiştiriciler yapılan eğitim çalışmasının yararlı geçtiğini, bu tür toplantıların yetiştiricilik açısından çok önemli olduğunu ve daha sık yapılması gerektiğini bildirmişlerdir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa düzenlenen bu eğitim toplantılarına diğer İlçelerde yapılmaya devam edecektir.   

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gübre, Bitki Koruma Ürünleri ve Tohum Bayileri BilgilendirildiÖnceki Haber

Gübre, Bitki Koruma Ürünleri ve Tohum Ba...

Süne Ve Kımıl Zararlısına Karşı Yalancı AkasyaSonraki Haber

Süne Ve Kımıl Zararlısına Karşı Yalancı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar