Şekerbank

Süt Otu Denemesinde Sonuçlar Memnuniyet Verici

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süt Otu Denemesinde Sonuçlar Memnuniyet Verici
Tofidass

Burdur İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik elemanları tarafından yürütülen çalışmada 17 üreticiyle Merkez, Aziziye, Yazıköy, Yarıköy, Çeltikci, Yarışlı, Çine, Akyaka’da mera karışımı, Stevia (şeker otu), Reygrass (süt otu), Arpa, Buğday, Üçgül ile demonstrasyonlar düzenlendi.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünce de Aziziye’de 3, Kayaaltı’nda 2, Askeriye’de 3 ve Ağlasun’da 1 olmak üzere toplam 9 hububat demonstrasyonu, ayrıca Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması projesi kapsamında Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde BATEM işbirliği ile Merkez-Yassıgüme köyü, Tefenni-Karamusa köyü, Karamanlı-Hürriyet mahallesi ve Yeşilova-Kavak köyünde olmak üzere 4 adet silajlık mısır ve yemlik soyanın birlikte ekimi demonstrasyonları düzenlendi.

Düzenlenen demonstrasyonlarda üretim, toprak analizine dayalı gübreleme, toprak hazırlığı, sulama, hastalık ve zararlıların kontrolü gibi çalışmalar teknik personel ile üretici işbirliğinde gerçekleştirildi.

Özellikle hayvan besleme konusunda süt verimini arttıracak, protein oranı yüksek çeşitler tercih edildi. Demonstrasyon sonucunda elde edilen bilgiler neticesinde yöreye uyumlu, kaliteli ve yüksek verimli çeşitlerin üreticiye benimsetilmesi ile üretim aşamasında yaşanacak sorunların birebir gözlenip Burdur üreticisinin kaliteli üretim yapması hedeflendi. Demonstrasyon sonucu elde edilen verim ve ürün kalitesinden memnun olan üreticiler yeni üretim sezonunda da aynı ürünlerle ve teknik ekibin tavsiyeleri doğrultusunda üretim yapacaklarını belirterek, uygun gübreleme ve sulamanın da aynı zamanda kalite ve verime etkisinin ne denli önemli olduğunu da gördüklerini söylediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Müdürü Özen’den Genç Çiftçiye ZiyaretÖnceki Haber

İl Müdürü Özen’den Genç Çiftçiye Ziyaret

Çanakkale Domatesi Üreticilerimizin Yüzünü GüldürüyorSonraki Haber

Çanakkale Domatesi Üreticilerimizin Yüzü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar