Şekerbank

Süs tavuklarına merakı çocuk yaşta kümes kurdurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süs tavuklarına merakı çocuk yaşta kümes kurdurdu
Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, köyde süs tavuğu besleyen ve merakı nedeniyle babasının desteğiyle mezatlara katılan 12 yaşındaki çocuk, kısa sürede büyük bir kümesin sahibi oldu.
Tofidass

İlçede kurulan "Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği"ne 18 yaşından küçük olduğu için üye olamayan ancak faaliyetlerine ve mezatlara babası vasıtasıyla katılan çocuk, 14 arkadaşıyla sosyal medya üzerinden bir de grup kurdu. 

Alper Sargın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tavukları çok sevdiğini, özellikle de süs tavuklarına ayrı bir ilgisi olduğunu söyledi.

Yaşı nedeniyle kulüplere üye olamadığını ancak babasıyla etkinlik ve faaliyetlere katıldığını anlatan Sargın, "Süs tavukçuluğuna köyde evimiz olduğundan ve hayvanlara olan aşırı sevgimden dolayı merak sardım. Bir arkadaşımdan detaylarını öğrendim. Normal tavuklar gibi değiller, çok farklılar. Araştırdıkça iyice sevmeye başladım. İlgim her geçen gün arttı. İlk tavuğuma sahip olduktan sonra işler daha da ilerledi" diye konuştu. 

- "O kadar çok tavuğum varki sayısını bile bilmiyorum"

Babasına ısrarının ardından yapılan mezatlara da katılmaya başladığını anlatan Sargın, şöyle devam etti:

"Yaşım 12 olduğu için derneğimize üye olamıyordum. Ama buradaki faaliyetlere katılmak istiyordum. Durumu babama anlattım. Kendisinin üye olmasını çok istedim. Beni kırmadı. Babamın üyeliğiyle süs tavukçuluğu bilgim arttı. Burada birçok ağabeyim oldu. Onların bilgi ve tecrübelerini almak çok önemli. Tabii mezatlara katıldıkça büyük bir kümes sahibi oldum. Şuanda o kadar çok tavuğum varki sayısını bile bilmiyorum. Bu sayede bilgisayar oyunları ya da internet gibi bir alışkanlığım olmadı."

- "Sosyal medya üzerinde grup kurduk"

Sargın, okuldan kalan boş zamanlarının tümünü süs tavuklarına ayırdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımla sosyal medya üzerinde grup kurduk. Burada her şeyi paylaşma şansımız oluyor. Şuan bu hesapta 20'den fazla üyemiz var. Bu bizim 'süs tavukçuluğu çocuk grubumuz' oldu. Aslında herkese bu işi tavsiye ediyorum. Önceleri zor gelebilir ama gerçekten çok keyifli. Süs tavuklarını çok seviyorum. Boş vakitlerimin tümünü onlara ayırıyorum. Yemlemeleri, kümes temizlikleri, veteriner kontrolleri ve aşılamaları. Hepsini ben yapıyorum. Tabii bu işten para da kazanıyorum. Mezatlarda hayvan alıp satıyorum. Kazandığım parayla aileme yardım ediyorum. Kümesleri tamir ediyorum, yem alıyorum. "

En büyük hayalinin büyük bir kümes sahibi olmak olduğunu dile getiren Sargın, ileride meslek olarak veteriner hekimliği seçmek istediğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'nin un ihracatında 4 milyon ton beklentisiÖnceki Haber

Türkiye'nin un ihracatında 4 milyon ton...

Fındık üreticisi yeni yıldan umutluSonraki Haber

Fındık üreticisi yeni yıldan umutlu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar