Şekerbank

“Sürü Yönetimi Elemanı Benim” ve “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” Projeleri 2016 Yılında da Devam Edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Sürü Yönetimi Elemanı Benim” ve “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” Projeleri 2016 Yılında da Devam Edecek
Tofidass

Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü imzalanmıştır.

Bu kapsamda hazırlanmış olan "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" ve "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projeleri çiftçiler tarafından ilgiyle karşılanmakta olup, 2016 yılında da devam edecek.

Uygulanan projelerde; Sürü yönetimi ile ilgili olarak; kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırmak ve Kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığını daha cazibeli bir meslek haline getirilmesi amaçlanmıştır.  

Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projeleri kapsamında da meyve ağaçları budama ve süt sığırı yetiştiriciliği konularında kursiyerlerin mesleki anlamda belirtilen konularda çalışabilmelerine yönelik eğitimler verilmiştir.

12 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan "Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği" ile "Sürü Yönetimi Elemanı" sertifikasına sahip olanları çalıştıran 300 baş ve üzeri küçükbaş hayvan sayısına sahip işletmelere 5.000 TL Sürü Yöneticisi istihdamı desteği verilmektedir.

Kursiyerlere İŞKUR tarafından kursiyer zaruri ödemesi yapılan eğitimlere katılmak isteyen kişilerin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcılarına Eğitim VerildiÖnceki Haber

Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcılarına E...

Muradiyeli Üreticiler Bağcılık Eğitiminde Bir Araya GeldiSonraki Haber

Muradiyeli Üreticiler Bağcılık Eğitimind...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar