Şekerbank

Sürü Yöneticilerine Koç Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sürü Yöneticilerine Koç Dağıtımı Yapıldı
Tofidass

Acıpayam İlçesinde küçükbaş hayvan yetiştiricilerine 56 adet Acıpayam Irkı Koç dağıtıldı.

Acıpayam Hayvan pazarında düzenlen dağıtım törenine Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Acıpayam Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ömer Deniz, Acıpayam Et Üreticileri Birliği Başkanı Muzaffer Yılmaz, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Ali Uzakgider, İlçe Müdürleri ve Koyun Yetiştiricileri katıldı.

Ülkemiz ve ilimiz ekonomisinde önemli bir yer tutan küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, alınan verimin arttırılması için çalışmalarını yoğun olarak devam ettikleri ifade eden İl Müdürü Sezgin Kutlu "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi ilimizde 2009 yılından beri uygulanmakta olup, 2016 yılında da bu projeyi Acıpayam yöresinde uygulamayı kararlaştırdık. Bu proje için Denizli, Afyon, Isparta ve Antalya bölgelerinde yetiştiriciliği yapılan ve Acıpayam Tarım İşletmesinde geliştirilen bir ırk olan Acıpayam koçunu seçtik. Acıpayam koçu kombine yönlü bir ırktır. Vücut iri yapılıdır. Koçlar ve koyunlar boynuzsuzdur.

Koçların ergin ağırlığı 115kg. Dişilerinki 70 kg. gelmektedir. Koyunlarının süt verimi yaklaşık 140kg.dır. Güç çevre şartlarına dayanıklı ve hastalıklara dirençlidir. Acıpayam Irkı Koçların adını aldığı topraklara tekrar geri getirilmesi yetiştiricilerce büyük bir ilgi ile karşılanacağına inanıyoruz." dedi. 

Sürü Yöneticilerine yapılan kura ile koçlar teslim edildikten sonra koç dağıtım töreni sona erdi. 

Acıpayam ırkı koyunlar yıllar önce Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünce 25 yıllık bir çalışma sonucu yapılan ıslah çalışmaları neticesinde o zaman ki Acıpayam TİGEM işletmesinde yetiştirilerek tescil edilmiş ve bölgede yaygınlaştırılmıştır. Daha sonra TİGEM işletmesinin kapanmasıyla Acıpayam Irkı Koyun sürüsü Konya Gözlü TİGEM işletmesine götürülmüştür şu an bu işletmede Koyun ve koçların yetiştiriciliği devam etmektedir. Fakat son yıllarda bu ırk Acıpayam bölgesinde gittikçe azalmış neredeyse yok olmaya başladı.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçiyi Yine Dolu VurduÖnceki Haber

Çiftçiyi Yine Dolu Vurdu

Şap Hastalığından Dolayı Karantina Önlemi AlındıSonraki Haber

Şap Hastalığından Dolayı Karantina Önlem...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar