
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Suriye'de yaşanan şiddetli kuraklığın 16 milyondan fazla kişiyi gıda güvensizliği riskiyle karşı karşıya bıraktığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yapılan son açıklamaya göre, Suriye'de yaşanan eşi benzeri görülmemiş kuraklık, 16 milyondan fazla kişiyi gıda güvensizliği tehdidi altına soktu.
FAO Temsilci Yardımcısı Haya Abu Assaf, kötü hava koşulları nedeniyle yaklaşık 2,5 milyon hektarlık buğday ekili alanın zarar gördüğünü belirtti. Abu Assaf, mevcut tarım sezonunda yaşanan zorlu iklim koşullarının yaklaşık 60 yılın en kötüsü olduğunu vurguladı. Bu durum, ekili alanların yaklaşık yüzde 75'ini ve hayvancılık için kullanılan doğal meraları olumsuz etkiledi.
FAO'nun göstergelerine göre, Suriye bu kış düşük yağış seviyeleriyle karşılaştı. Bunun sonucunda, kuru tarım yapılan buğday alanlarının yaklaşık yüzde 95'i zarar gördü. Sulanan buğdayda ise üretimin normalden yüzde 30 ila 40 oranında daha az olması bekleniyor.
Haya Abu Assaf, bu durumun 2,5 ila 2,7 milyon ton arasında bir açığa yol açacağını ve bu yıl Suriye'de yaklaşık 16,3 milyon insanın gıda güvensizliği riskiyle karşı karşıya kalacağını ifade etti.
Kaynak:Tarım Pusulası
Yorum Yazın