Şekerbank

Suluova'da, mera açılışı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suluova'da, mera açılışı yapıldı
Suluova'da, mera ıslah ve angajman projesi kapsamında Ayrancı köyü mera açılışı gerçekleştirildi.Köy mera alanında düzenlenen programa...
Tofidass

Suluova'da, mera ıslah ve angajman projesi kapsamında Ayrancı köyü mera açılışı gerçekleştirildi.

Köy mera alanında düzenlenen programa katılarak tüm köylülere hayırlı olmasını dileyen AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, tüm insanların köyden geldiğini ve kendisinin de köy çocuğu olduğunu belirterek, Cumhuriyet kurulduğunda halkın yüzde 10'unun şehirde, yüzde 90'ının ise köyde yaşadığını söyledi.

"Elbette Anadolu'yu daha da güzelleştirmek, daha bereketli kılmak bizim vazifemiz" diyen Bostancı, şunları kaydetti:

"Burası bizim anavatanımız. Atalarımız ha bire batıya gitmişler. Balkanları, Avrupa 'ya doğru olan coğrafyayı görenler bilirler. Her taraf yemyeşildir. Ormanlar, topraklar, tarlalar son derece bereketlidir. Niye batıya doğru gittiklerini anlıyoruz o toprakları görünce. Anadolu doğrusu biraz bakımsız kalmış. Herhalde atalarımız gözlerini batıya çok dikince arkalarını dönüp Anadolu'ya çok bakamamışlar. Biraz da coğrafi kader diye bir şey var. Dağlar, kıraç topraklar, insanın elinin ve emeğinin değmesi gerekiyor. Ama şunu belirteyim, bazen toprak çok verimli olur da insanları tembelliğe sevk eder. Buğday kendi kendine düşer ekmek olur ama insanlar tembel olurlar. Tabiat insanları çalışmaya zorlar, alın terini, emeğini kazarsın toprağa, oradan zenginlik çıkartırsın. Ayrancı'nın köylüleri de Türkiye'nin her yerindeki insanlar gibi çalışkanlar ve şu merayı, şu toprakları, buradaki üretimi bereketli kılacak akla, emeğe, alın terine sahipler."

Devletin ve hükumetin tarımla, çiftçilikle, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların refah ve gelir düzeyini yükseltmeye dönük çok önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek hayvancılık açısından yapılabilecek en büyük desteğin meraların ıslahı olduğunu ifade eden Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ise "Hayvancılıktaki en önemli maliyet, girdi hayvan yemidir. Yem bitkilerinin fiyatı pahalı olduğunda maalesef hayvancılık sektöründe, et sektöründe bazı markalar tekelleşmeye başlıyor ve et fiyatları da yükselmeye başlıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Bostancı, Çomaktekin ve protokol üyeleri ıslah ve angajman projesi kapsamında oluşturulan 507 dekar mera alanının açılışını gerçekleştirdi.

Suluova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından açılan "sürü yönetimi" kurslarında sertifika almaya hak kazanan köylülere Bostancı, Çomaktekin ve protokol üyeleri belgeleri vererek tebrik etti.

Konuklara ayrancı köyü kadınları tarafından sac üzerinde pişirilen yağlı ekmek ile yöresel yemek olan keşkek ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Açılışa, Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Amasya İl Müdürü Lokman Gültekin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yusuf Avcı, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Emniyet Müdürü Murat Oflaz, Ayrancı Köyü Muhtarı Fehmi Çaycı,  çeşitli kurum, kuruluş temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seydişehir'de 'Yağ Balığı' araştırılıyorÖnceki Haber

Seydişehir'de 'Yağ Balığı' araştırılıyor

Gümüşhane'de hayvancılık destekleme ödemeleri yapıldıSonraki Haber

Gümüşhane'de hayvancılık destekleme ödem...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar