Şekerbank

Sultanhisar’da 387 Çiftçiye 9 Bin Adet Ceviz ve İncir Fidanı Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sultanhisar’da 387 Çiftçiye 9 Bin Adet Ceviz ve İncir Fidanı Dağıtıldı
Tofidass

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger Sultanhisar ilçesi ziyareti kapsamında fidan dağıtımı törenine katıldı.

Fidan dağıtım törenine Vali Yavuz Selim Köşger’in yanısıra Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, İlçe Tarım Müdürü Nizam Yılmaz, daire müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Kestane, incir ve zeytini ile ünlü Aydın'da kaliteli ceviz fidanlarının da artması için valilik desteğiyle dağıtılan fidanlar toprakla buluşacak. İncir, Ceviz Yetiştiriciliği Geliştirme Projesi kapsamında Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından temin edilen 7 bin adet incir, 2 bin adet ceviz fidanı olmak üzere toplam 9 bin fidan kaymakamlık binası önünde düzenlenen törenle Sultanhisarlı 387 çiftçiye ücretsiz olarak dağıtıldı.

Vali Yavuz Selim Koşger, elleri ile dağıttığı fidanların mutlaka yetiştirilmesini istedi. Vali Koşger konuşmasında "Bugün YİKOB Başkanlığımızın desteğiyle yürütülen 9 bin fidanın toprakla buluşması dolayısıyla zaten yapmak üzere olduğumuz Sultanhisar ilçe ziyareti bu vesileyle de bu programı birleştirmiş olduk. 9 bin Aydın'ın plaka numarasıyla uygun olmuş. 09'la 9 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Fidanlarımızı 387 çiftçimize dağıtacağız, Biz Aydın'ı Türk tarımının önemli şehirlerinden biri olarak değerlendiriyoruz. Aydın sadece bir alanda değil birçok alanda ve tarımda da temayüz etmiş bir ilimizdir. Bazı şehirler vardır sadece bir iki üründe öne çıkmıştır, Aydın hangi alanda ya da bir fidanı toprakla buluşturur, tohumu toprağa saçarsanız, karşılığını fazlasıyla aldığınız bereketli topraklardan oluşuyor. Bu anlamda dağıttığımız incir ve ceviz fidanlarının çiftçilerimize bol kazanç ve bereket getirmesini diliyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sapanca Gölü’nde doğal yaşam korunuyorÖnceki Haber

Sapanca Gölü’nde doğal yaşam korunuyor

Arazi Toplulaştırma Uygulama Yönetmeliğine Düzenleme YapıldıSonraki Haber

Arazi Toplulaştırma Uygulama Yönetmeliği...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar