Şekerbank

Su Ürünleri Denetim Yapıldı: Balıklara Yaşama Döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Su Ürünleri Denetim Yapıldı: Balıklara Yaşama Döndü
SARAYDÜZÜ (BOYABAT) BARAJINDA SİNOP VE SAMSUN GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAKLAŞA SU ÜRÜNLERİ DENETİMİ YAPTI.
Tofidass

Bakanlar Kurulu'nun 2014/6176 Karar Sayısı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taşra teşkilatında yer alan İl Müdürlüklerine bağlı olarak 43 adet Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü kurulması kararlaştırılmıştır. 26.08.2014 tarih ve 29100 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan karar kapsamında kurulmuş olan Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Sinop'ta 31.12.2014 tarihinde çalışmalarına başlamıştır. Su ürünleri avcılığına yönelik düzenlemelerin kontrol ve denetiminde Bakanlığı ve İl Müdürlüklerinin balıkçı gemileri, su ürünleri perakende satış yerleri ve yol güzergahlarında yaptığı çalışmalar sonucu etkinlik ve caydırıcılık sağlanmaya başlamıştır.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü , Saraydüzü İlçe Müdürlüğü, Samsun İl Gıda tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü ile koordineli olarak 11 Aralık 2015 tarihinde sabah saat 06:00 da Saraydüzü (Boyabat) Barajında başlayan Yasak su ürünleri avcılığı denetim ve kontrollerinde kullanımı yasak olan 13 takım (1200 mt.)ağa el konularak canlı oldukları tespit edilen yaklaşık 1000 adet sazan, 20 adet yayın, 40 adet sudak ile 50 adet karabalık balığı yaşam ortamlarına iade edilmiştir.

Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet ASAK yaptığı açıklamada ; "Doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı ilkesi içerisinde sürdürülebilir balıkçılık kavramı su ürünleri kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması adına sosyal bir sorumluluk olarak ele alınmalıdır.

Su Ürünlerinin gelecek nesillere aktarılabilmesi; bilimsel temelli planlanma, ekosistem bazlı yönetim, sıkı gözlemler ve kontrollerin yapılması ile başarılabilir. Tüm bunlar, gelecekte önemini daha da çok hissedeceğimiz açlık, doğal kaynakların azalması vb. doğacak kötü sonuçların en aza indirilmesinde son derece önemlidir.

Bu sebeple, su ürünleri avcılığına getirilen düzenlemelerin takip ve kontrolü ve  su ürünleri yasa dışı avcılığın engellenmesi amacıyla ortak denetimler yapılmaktadır. Gerçekleştirdiğimiz denetimlerle balıkçılarımızı ve su ürünleri paydaşlarımızı öncelikle bilinçlendirmeyi ve yası dışı avcılığı engellemeyi hedeflemekteyiz. İl Müdürlüğümüzce denetim ve kontroller aynı hassasiyetle devam edecektir. Denetimlerde emeği geçen Samsun Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personeline, il ve Saraydüzü İlçeimizde görev yapan Su Ürünleri Kontrolörlerimize teşekkür ederim.

Su ürünleri varlığımız hepimize aittir. Sürdürülebilir su ürünleri için bu çok kıymetli varlığımıza sahip çıkalım. " dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
30 ilde şap karantinasıÖnceki Haber

30 ilde şap karantinası

Birecik’te Kerevit ÜretilecekSonraki Haber

Birecik’te Kerevit Üretilecek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar