Şekerbank

Sözlerini yediler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sözlerini yediler
Ramazan öncesi 'Zam yok' diyen üretici ve perakendeciler yine yanıltmadı! Son 10 gün içinde et fiyatına % 10, meyve sebzeye ise % 20 zam yapıldı. Herkes topu birbirine atıyor
Tofidass

Ramazandan önce 'Zam yok' denilmesine rağmen 10 günde fiyatlar yine yükselmeye başladı. Et fiyatları yüzde 10, meyve sebze fiyatları ise yağışların etkisiyle yaklaşık yüzde 20 zamlandı. Ramazan'dan önce 28 TL olan kıymanın kilosu 33 TL'ye çıktı. Kuşbaşının fiyatı 31 TL'den 38 TL'ye, antrikotun fiyatı ise 47 TL'den 56 TL'ye çıktı. Et üreticileri zamların kendilerinden kaynaklanmadığını belirterek topu perakendeciye attı. Perakendeci de zammın bölgeye göre değiştiğini öne sürerek, "Bizim tarafımızdan bir zam yok. Bazı lokasyonlarda zam yapıldığını duyuyoruz. Ama Türkiye'de zam yapılmasını gerektiren bir durum şu an için söz konusu değil. Bu zamlar ya ithalat yolunu açtırmak isteyen spekülatörler ya da yüksek talep düşük arzdan kaynaklanıyor" dedi. Tarım Bakanlığı yetkilileri ise bazı marketlerin fiyatlarında oynama olduğunu gözlemlediklerini belirterek, "Bunun arz talep dengesinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Ramazanda yüksek talebi gören bazı marketler fırsatçılık yapıyor. Ramazanda et tüketiminin de düşmesi söz konusu değil. Talep düştüğünde fiyatları aşağı çeker tam tersine yükseliyor" ifadelerini kullandı. 

KIYMA FİYATI 5 TL ARTTI

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, "Üretici bazında da 1 TL'lik artış oldu. Karkas etin kilosu 23 liradan kesilirken 24 TL'ye çıktı. Ancak bunun perakendede yansıması 7-8 lirayı buldu" dedi. Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı da kırmızı ette son bir yılda yüzde 30'a varan artış nedeniyle geçen seneye göre bu ramazan ayında et tüketiminin yarı yarıya azaldığını söyledi. Şahin Sucukları Genel Müdür Yardımcısı Murat Beşiktaş ise tüketimde hiçbir şekilde düşüş olmadığını belirterek şunları söyledi: "Ramazanda son 10 gündür raflarda yüzde 10'luk bir zam söz konusu. Bunun neden kaynaklandığı belirsiz. Bize göre spekülatörler yine sahneye çıktı ve ithalat yolunu açtırmaya çalışıyor. Ya da yüksek talebi fırsata çevirmek isteyenler zam yaptı."

MEYVE AĞAÇLARI ZARAR GÖRDÜ

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, bakliyat ürünlerinde zam olmadığını ancak meyve ve sebzede yağıştan kaynaklı fiyat artışlarının olabileceğini söyledi. Yetkin, "Bu yıl aşırı yağışlar nedeniyle meyve ağaçları zarar gördü. Özellikle kiraz, ceviz ve üzümde önümüzdeki günlerde yüksek fiyatlar olacak" dedi. Tüm Meyve Sebze Komisyonu ve Tüccarlar Federasyonu Burhan Er de ramazan öncesi 'Zam yok' açıklaması yapanlara ateş püskürdü. Er, "Meyve sebze için böyle bir açıklama yapmak çok yanlış. Çünkü bu ürünlerde bir yağış durumu değiştirebiliyor. Bu yıl özellikle Akdeniz çanağında aşırı yağış, don ve dolu nedeniyle ürünler hasar gördü" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nişasta Bazlı Şeker kotası yine artırıldıÖnceki Haber

Nişasta Bazlı Şeker kotası yine artırıld...

Patatesin fiyatı 2 liranın altına gerilediSonraki Haber

Patatesin fiyatı 2 liranın altına gerile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar