Şekerbank

Soruşturma Raporu Neticesinde Bazı Usulsüzlükler Tespit Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soruşturma Raporu Neticesinde Bazı Usulsüzlükler Tespit Edildi
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "Soruşturma raporuna konu kişiler hakkında gerekli cezai soruşturma ve kovuşturmanın yapılması için soruşturma raporu savcılığa intikal ettirilmiştir.  Bu kapsamda şüphelilerin ifadesi savcılık tarafından alınmış olup, yurt dışı çıkış yasağı ile birlikte şüphelilerin tüm hesaplarına bloke konulmuştur. 
Tofidass

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden Tarım Kredi Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Denizli Şubesi ile ilgili bazı internet sitelerinde yayınlanan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirmek için açıklama yapılmadı.

Yapılan açıklamada; "Kuruluşu 1863 yılına dayanan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Merkez Birliği, 17 Bölge Birliği, 1.621 Kooperatif ve 195 hizmet bürosundan oluşan köklü geçmişe sahip, büyük bir kurumdur.

Tarım Kredi Holding çatısı altında yer alan şirketlerle beraber faaliyetlerini yürüten Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü, gübreden tohuma, ilaçtan yeme, sulama sistemlerinden lojistik hizmetlerine, hayvancılıktan bitki besleme, plastik, bilişim, gıda, dış ticaret, petrokimya ve lisanslı depoculuğa, üretim öncesi ve sonrası girdi temininden sigortacılık ve ürünlerin pazara ulaştırılmasına kadar geniş bir yelpazede çalışmalarını sürdürmektedir.

Bunlardan biri olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Yem Fabrikalarının, ayrı tüzel kişiliğe sahip olan yem fabrikalarını tek çatı altında toplamak üzere 2010 yılında başlatılan birleştirme çalışmaları, 2012 yılı sonunda tamamlanmıştır. 01.01.2013 tarihinde tescil edilen Tarım Kredi Yem, ana hissedarı Tarım Kredi Kooperatifleri olmakla birlikte çok ortaklı anonim şirkettir. Ana hissedarı düzeyinde 150 yıllık birikime, bireysel fabrikalar düzeyinde ise 40 yıllık tecrübeye sahiptir.

Öncelikle iştirakimiz olan şirketlerde denetim faaliyetleri, iç ve dış denetim olmak üzere iki başlık altında yapılmaktadır. Dış denetim kapsamında Türk Ticaret Kanunu gereğince bağımsız denetim ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Mevzuatı Kapsamında yapılan denetim bulunmaktadır.

İç denetim kapsamında ise iştirak şirketlerimizin her yıl yapılan genel kurullarında hakim hissedar olarak Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğüne şirketin hesap ve işlemlerini denetlemesi hususunda yetki alınmaktadır. Merkez Birliği Genel Müdürlüğünce alınan denetim yetkisi, Genel Müdürlük makamına bağlı olarak çalışan Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından kullanılmaktadır.

Ayrıca ilgili şirketin iç denetim birimi tarafından ve Tarım Kredi Holding A.Ş tarafından da denetim çalışmaları düzenli olarak yapılmaktadır.

Nitekim Tarım Kredi Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş. Denizli Şubesi ile ilgili olarak Tarım Kredi Yem Genel Müdürlüğünün talimatı üzerine İç Denetim Müdürlüğü denetçileri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ortaya çıkan soruşturma raporu neticesinde bazı usulsüzlükler tespit edilmiştir. Buna istinaden soruşturma raporuna konu kişiler hakkında gerekli cezai soruşturma ve kovuşturmanın yapılması için soruşturma raporu savcılığa intikal ettirilmiştir.  Bu kapsamda şüphelilerin ifadesi savcılık tarafından alınmış olup, yurt dışı çıkış yasağı ile birlikte şüphelilerin tüm hesaplarına bloke konulmuştur. 

Ayrıca 17.11.2020 tarihinde İç Denetim Müdürlüğü’nün Genel Müdürlüğe ön raporunu sunmasını müteakip Denizli Şube Müdürünün iş akdi feshedilmiştir.

Dolayısıyla soruşturma sonucu ortaya çıkarılan usulsüzlüklere karıştığı tespit edilen herkesin cezalandırılması ve bu süreçte şirketimizin oluşan zararlarının tahsilinin sağlanması için hukuki süreç büyük bir titizlikle takip edilmektedir" denildi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Domates ihracatçıları Rusya’ya ihracatta kotanın kaldırılmasını istiyorÖnceki Haber

Domates ihracatçıları Rusya’ya ihracatta...

Kuraklık Alarm Veriyor! Bitkiler Ve Arılar Yok OluyorSonraki Haber

Kuraklık Alarm Veriyor! Bitkiler Ve Arıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar