Şekerbank

Sof Dağı elmaları Kooperatif Marketle değerleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sof Dağı elmaları Kooperatif Marketle değerleniyor
Tofidass

Gaziantep’in Sof Dağı Yaylası’nda elma hasadı başladı. Lezzetini Sof Dağı’nın eşsiz doğasından alan elmalar Tarım Kredi Kooperatifleri güvencesiyle Kooperatif Market raflarında tüketiciyle buluşacak.

Temiz ve sağlıklı hava açısından Gaziantep’in akciğeri olarak bilinen ve şehrin önemli tarım merkezlerinden olan Sof Dağı Yaylasında elma hasadı yoğun başladı. Yaylada elma yetiştiriciliği yapan Sabahattin Güneş, hasadın oldukça bereketli geçtiğini söyledi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği faaliyet alanında yer alan Aktoprak Tarım Kredi Kooperatifi ortaklarından Sabahattin Güneş, bu sene ürün toplama konusunda da Kooperatif’ten destek aldığını belirterek, “Burada 120 dönüm alan üzerine 5 bine yakın elma fidanım var. Biz sezon öncesi tüm tarımsal girdileri Tarım Kredi’den temin ediyoruz. Kooperatif yetkilileri bize teknik destek de veriyor. Bu yıl ayrıca FESAS (Tarım Sektöründe Kayıtlı İstihdam Desteği) Projesi ile işçilik maliyeti hususunda destek aldık. Tarım Kredi’ye ürünlerimizi değerlendirdiği ve her alanda yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

200 ton elma alınacak

Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Mustafa Aslan ve Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Şentürk, ürün değerlendirme çalışmalarını yerinde takip etti. Tarımsal üretimin her aşamasında ortakların yanında yer aldıklarını belirten Bölge Müdürü Aslan, “Üretim öncesi girdi tedariği yanında üretim sonrasına ürünlerin pazara ulaştırılması amacıyla da sorumluluk alıyoruz. Bununla birlikte bu yıl, FESAS Projesi kapsamında işçilik maliyeti konusunda ortaklarımıza destek sağladık. Bu projede mevcut arazi için 16 tarım işçisi istihdam edildi. Amacımız tarımsal üretimin arıtılması ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi. Ürün değerlendirme faaliyetleriyle çiftçilerin pazar kaygısı duymadan üretim yapmalarını sağlıyoruz. Sof Dağı Yaylasında bu yıl 200 ton elma ortaklarımızdan alarak Kooperatif Marketler aracılığıyla ülke genelinde tüketicilerle buluşturacağız” diye konuştu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeşil Şehirden Yeşil Adaya zeytincilik desteğiÖnceki Haber

Yeşil Şehirden Yeşil Adaya zeytincilik d...

Adana Lezzet Festivali Coşkusu Devam EdiyorSonraki Haber

Adana Lezzet Festivali Coşkusu Devam Edi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar