Şekerbank

Singapur'da Sadece 200 Sığır Var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Singapur'da Sadece 200 Sığır Var
Hükümetin düve, damızlık ve inek ithalatında gümrük vergisini kaldırdığı Singapur’da yalnızca 200 büyükbaş hayvan bulunuyor
Tofidass

Hükümetin düve, damızlık ve inek ithalatında gümrük vergisini kaldırdığı Singapur’da FAO verilerine göre yalnızca 200 büyükbaş bulunduğu ortaya çıktı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, topraklarının sadece yüzde 1’inde tarım yapılabilen Singapur’dan hayvan ithalatı yapmanın mantığını anlamadığını belirterek, “Acaba yine bir AKP tezgâhı mı var?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tarımdan Sorumlu Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu, 20 Kasım’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararla Singapur'dan tarım ve sanayi ürünü ithalatında gümrük vergisi oranlarının yeniden belirlendiğini anımsattı. Gaytancıoğlu, kararla düve (doğurmamış dişi sığır), damızlık ve inek ithalatında gümrük vergisinin kaldırıldığına, ağırlığı 400 kilogramı geçen erkek ve dişi danalar için yüzde 26, 1 yaşında ve daha küçük kuzular için ise yüzde 40 olarak belirlendiğine dikkat çekti.

Yandaş siyaseti
Açıklamasında topraklarının sadece yüzde 1’inde tarım yapılabilen Singapur’da FAO’nun verilerine göre hiç koyun bulunmadığını, sadece 200 büyükbaş ve 270 bin domuz bulunduğunu belirten Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

“Bu şekilde bir hayvan varlığına sahip bir ülkeden sıfır gümrük vergisiyle hayvan ithalatı yapmanın mantığını anlayabilmek mümkün değildir. Burada akla ilk gelen soru: Acaba yine bir AKP tezgâhı mı var? Türkiye ile Singapur tarımsal potansiyel açısından karşılaştırılamayacak durumdadır diyebiliriz. İki ülke arasındaki hayvancılık ticaretinin Singapur dikkate alınarak hiç yapılmaması gerekirken, sıfır gümrükle Singapur’dan ithalat yapılacak olması AKP’nin bugüne kadar yaptığı yandaş siyaseti ile açıklanabilir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meteoroloji Uyardı: Yarından İtibaren Geliyor, Hava Durumuna Dikkat!Önceki Haber

Meteoroloji Uyardı: Yarından İtibaren Ge...

TMO'dan İşten Çıkartılan Taşeron İşçilerden EylemSonraki Haber

TMO'dan İşten Çıkartılan Taşeron İşçiler...

Haber Yorumları

  • halil ibrahim30-05-2022 20:38

    bir tabloyu okumaktan aciz misiniz o tablonun üstünde X1000 i görmüyormusunuz 200 büyük baş değil. 200 bin büyük baş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar