Şekerbank

Şekerbank'tan Anlamlı Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şekerbank'tan Anlamlı Destek
Tofidass

Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, 26 Mayıs 2016 Perşembe günü Beypınar Köyü’nde “Kazı Kazan Projesi” ile hayata geçirilen işletmenin açılış törenine katıldı.

Gerçekleşen programda Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, girişimcilik projesi ile 2015 yılı Türkiye birincisi olan ve Şekerbank tarafından 30 bin TL ile desteklenen Beypınar Köyü’nden Esra ÖZDİN’e plaketini vererek “Kazı Kazan Projesi” ile hayata geçirilen işletmesinin açılışını yaptı.

Vali Esengül CİVELEK programda yaptığı konuşmada, bu tür projelerle kadınların daha güvenli bir geleceğe adım atmalarına, güçlerinin farkına varmalarına vesile olunduğunu belirterek;

“Kazı Kazan Projesinin, haklı başarısını yaşayan sevgili kardeşimiz Esra hanımı tüm içtenliğim ile kutluyor bol bereketli hayırlı kazançlar diliyorum. Gururla ifade etmeliyim ki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi ve buna benzer kırsal kalkınmada kadın çiftçilerimize yönelik uygulamaya koyduğu programlar, kadınlarımız için bir şanstır fırsattır imkândır. Esra Hanım ilimizde kadınlarımız için bir örnektir, başarılı bir rol modeldir. Bizler kadınlarımızın sosyo-ekomomik konumlarını geliştirecek, aile içindeki rollerini güçlendirecek programlarla, projelerle kadınlarımızın daha güvenli bir geleceğe adım atmalarına, güçlerinin farkına varmalarına vesile oluyor, yaşam kalitelerini iyileştirerek refah seviyelerini yükselterek yaşamlarında olumlu bir fark yaratıyoruz ve bunu başarıyoruz. Amaç toplumsal yaşamın her alanında, kadınlarımızın konumlarının güçlendirilmesidir. Çünkü güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum, güçlü ülke geleceği demektir ”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Halil İbrahim GÜL, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hakan KEÇECİ ve beraberindekiler Kaz İşletme Çiftliğinin açılışını gerçekleştirdiler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Şekerbank’ın desteğiyle yürütülen ve Türkiye genelinde 400’ü aşkın kadın çiftçinin girişimcilik eğitimi aldığı "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" 2015 yılında 8 ilde gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında yer alan “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” programının amacı tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süt Üreticisine Nefes Aldıran SözleşmeÖnceki Haber

Süt Üreticisine Nefes Aldıran Sözleşme

Doludan Etkilenen Köylerde Hasar Tespiti YapılıyorSonraki Haber

Doludan Etkilenen Köylerde Hasar Tespiti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar