Şekerbank

Sarmalık Lahana Tarla Günü Etkinliği Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının koordinasyon ve desteği ile Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı kapsamında, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından uygulanan “Düzce İlinde Kadın Eli İle Sarmalık Lahana Çeşidinin Yaygınlaştırılması Projesi”nin tarla günü etkinliği Gölyaka İlçesi Yazıpınar Mahallesinde gerçekleştirildi.

Enstitü tarafından geliştirilen sarmalık lahana çeşidinin üstün özelliklerinin diğer çiftçilere tanıtılması amacıyla düzenlenen tarla günü etkinliğine Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu,  Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr. İbrahim Sönmez ve Dr. Barış Albayrak,  İGM Üyesi Necmi Kap, AK Parti İlçe Başkanı Fazlı Koç, Resmi Kurum Müdürleri ve çok sayıda davetli Katıldı.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu; proje kapsamında Merkez, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova ve Kaynaşlı İlçelerinde önder 8 kadın çiftçimiz ile 500’er m²’lik lahana bahçeleri tesis edilerek teknik takiplerinin yapıldığını, Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen "Yalova Sarmalık" lahana çeşidinin verim ve sarmalık kalitesi bakımından İlimize uyum sağladığını söyledi.

İl Müdürü Kabaoğlu, “Proje kapsamında ve tarla gününün düzenlenmesinde emeği geçen Başkanlık, Enstitü ve İl/İlçe Müdürlüğümüz personeli meslektaşlarımıza, çiftçilerimize, tüm katılımcılarımıza ve demonstrasyon için tarlasını tahsis eden önder çiftçilerimize teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” dedi.

Proje uygulama sürecinde demonstrasyon bahçelerinde en iyi yetiştiriciliği yapan kadın çiftçilerimizden birinci Çilimli İlçesi Döngelli Köyünden Nursefa Uzun’a, ikinci Gölyaka İlçesinden Şener Akgül’e ve üçüncü Merkez Büyükaçma Köyünden Gülşah Aygın’a plaketleri verilerek, projeyi uygulayan tüm kadın çiftçilerimize de teşekkür belgeleri takdim edildi.

Tarla günü etkinliği proje yürütücüsü personel tarafından katılımcılara teknik bilgilerin paylaşılması, lahana yetiştiriciliği lifletlerinin etkinliğe katılan konuklara dağıtılmasının ardından, projemiz önder çiftçilerinin hazırlamış olduğu ikramlar ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Akay; Gelecek Yıl Şeker Sektöründe Önemli Sıkıntılar YaşanabilirÖnceki Haber

Başkan Akay; Gelecek Yıl Şeker Sektöründ...

Bakan Fakıbaba'dan Kılıçdaroğlu'na YanıtSonraki Haber

Bakan Fakıbaba'dan Kılıçdaroğlu'na Yanıt

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar