Şekerbank

Samsun’da Arıcılara Şeker Dağıtımı Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun’da Arıcılara Şeker Dağıtımı Devam Ediyor

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından, arıcılara destek olmak amacıyla ve Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda; Samsun’da faaliyet gösteren ve AKS'de (Arıcılık Kayıt Sistemi) kayıtlı aktif arıcılık yapan yetiştiricilerimize dağıtılmak üzere Çarşamba Şeker Fabrikasından 216 ton kristal şeker tahsis edildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM:

“Bilindiği üzere Arıcılık, ekonomik boyutuyla yapılan tarımsal bir faaliyet olup Ülkemizde ve Dünyada birçok aile geçimini Arı Yetiştiriciliği ile sağlamaktadır. Bal arıları, arı ürünlerinin çeşitliliği ile polinasyona katkı sağlamaktadırlar. Arıcılık için İlimizin sahip olduğu doğal elverişliliğin ideal bal üretimi hedefine ulaşması için yoğun çaba harcanmaktadır. İlimizde Arıcılık Kayıt Sistemine  (AKS) göre ise aktif olarak arıcılık yapan işletme sayımız 1290, kovan sayımız ise 94.166’dır. 2021 yılı itibarıyla Arılı Kovan desteklemesi kapsamında 1090 işletmedeki 82.504 kovana toplamda 1.650.080 TL destekleme ödemesi yapılmıştır.

Arıların doğal iki besini Polen ve Nektar olup Arılarda ilkbahar beslemesi yapılmaktadır. Bu beslemenin amacı, yiyecek sıkıntısı çeken kolonilere besin takviyesi yapmak, yiyeceklere katılarak verilen bazı ilaçların arılara verilmesi, ana arının yumurtlamasını teşvik ederek kuluçka aktivitesini erkenden başlatmak ve hızlandırmak suretiyle kolonilerin nektar akımına güçlü kadrolarla girmesini sağlamaktır. 

Arılarda ilkbahar beslemesine katkı sağlamak amacıyla, Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, aktif kolonisi olan arıcılara Şeker dağıtımı İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde ve İlimiz Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından gerçekleştirilmektedir.

Bu bağlamda Terme, Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık, Vezirköprü, Lâdik, Havza, Asarcık, Kavak, Alaçam, Yakakent ve Bafra ilçelerimizde 135 ton şeker dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Diğer ilçelerimizde önümüzdeki günlerde dağıtılmaya devam edecektir.

Üreticilerimizi, Dünyanın ve dolayısıyla ülkemizin bu sancılı sürecinde tarımsal üretimin her alanında yalnız bırakmayacağımızı söylemiştik. Sözümüzdeyiz, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pankobirlikten Tarım Ve Orman Bakanı Kirişçi İle Yardımcısı Yumaklı’ya ZiyaretÖnceki Haber

Pankobirlikten Tarım Ve Orman Bakanı Kir...

Halk fide vatandaşların yüzünü güldürdüSonraki Haber

Halk fide vatandaşların yüzünü güldürdü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar