Şekerbank

Salep Hasadının Tarla Günü Etkinliği Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Salep Hasadının Tarla Günü Etkinliği Düzenlendi
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce uygulanan Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamındaki çalışmalardan bir tanesi olan salep bitkisi için Milas İlçesi Kıyıkışlacık Mahallesinde tarla günü düzenlendi.

Tarla Gününe Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici ile birçok amir ve müdür katıldı.

Tarla gününe çiftçilerin de yoğun katılımının olduğu gözlendi.  Tarla sahibi Meral Ayhan bu çalışmadan memnun kaldığını ifade ederek yetkililere teşekkür etti. Kıyıkışlacık Mahalle Muhtarı İsa yılmaz ev sahipliği yapmaktan memnun olduğunu ifade ederek konuklara hoş geldiniz dedi.

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr. Ünal Karık tıbbi ve aromatik bitkilerin doğada var olduğunu, bunu araştırmalarla kültür forma dönüştürdüklerini ve yaygınlaşması için yapılan tüm çalışmaları desteklediklerini ifade etti.  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarla Bahçe Bitkileri Daire Başkanlığından Proje Koordinatörü Ali Ulukütük ise tıbbi ve aromatik bitkilerin hunharca toplanmasının yok olmasına sebep olduğunu, bu sebeple yürütülen bu proje ile tekrar canlandırmaya ve yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade etti. Tıbbi ve aromatik bitkilerin insan yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi ve İl Müdürlüğüne çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici projenin iki yıldır ilde yürütüldüğünü ve çok aşama kaydettiklerini ifade etti. Tıbbi ve aromatik bitkilerin insan sağlığına olan önemine değinen Ekici, tıbbi ve aromatik bitkiler konusundaki çalışmalara değindi. Çiftçinin ilgisinden de olan memnuniyeti dile getirdi.    

Muğla Valisi Amir Çiçek, doğada bulunan otlara ve meyvelere sadece ot veya meyve gözüyle bakılmaması gerektiğini belirterek, "Bazen otlara ve meyvelere sadece ot ve meyve gibi bakarız. Ama bunların sağlık açısından büyük önemi var. Birçok ot adı biliyoruz ama birçoğunun da ne işe yaradığını bilmeyiz. Muğla'nın bir yöneticisi olarak ilimizde insanlığa faydası olacak ne üretilecekse destek vereceğimi söylüyorum. Bu bitkiler üretilmezse, projelerle çoğalmazsa bunlar doğada yok olur. Ve Allah'ın sağlık için vermiş olduğu nimet kaybolur. Onun için insan sağlığına faydası olacak her türlü üretimi yapmalıyız" dedi.

 Ardından çiftçilerle tarlada salep hasat eden Vali Çiçek çiftçilerin istek ve sorunlarını dinledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEPEBAŞI ÇİFTÇİSİYLE DAYANIŞMA İÇİNDEÖnceki Haber

TEPEBAŞI ÇİFTÇİSİYLE DAYANIŞMA İÇİNDE

Tarımsal Rekoltenin Rekoru KırılacakSonraki Haber

Tarımsal Rekoltenin Rekoru Kırılacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar