Şekerbank

Şahinbey Belediyesi´nden Çiftçilere Dev Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahinbey Belediyesi´nden Çiftçilere Dev Destek
Tofidass

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyemiz ve Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Şahinbeyli çiftçilere 2.000 Ceyhan 99 Buğday tohumu ve gübre desteğinde bulunuldu.

Deniz Uzay Çatılı Pazar yerinde düzenlenen törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı. Alanda davullarla, zurnalara halay çeken çiftçiler erken saatlerde buğday tohumu ve gübre için Deniz Uzay Çatılı Pazar yerini doldurdular.

Başkanı Ve Ekibini Tebrik Ediyorum

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu çiftçilere verilen destekten dolayı tebrik ederek, “Şahinbey Belediyemizin sosyal belediyecilik alanında yaptığı çok güzel uygulamalara bir yenisini daha ekliyoruz. Şehrimizde bulunan 34.965 çiftçinin 5.000’i Şahinbey İlçesi’nde bulunuyor. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu zengin fakir ayrımı yapmadan sadece Şahinbey İlçe Tarım Müdürlüğü’nün çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan tüm çiftçilere tohum ve gübre desteğinde bulunuyor. Bu gördüğünüz projenin maliyeti 5.000.000 TL’dir. Bu miktarı Şahinbey Belediyemiz çiftçi kardeşlerini desteklemek için buğday tohumu ve gübre olarak veriyor. Şahinbey Belediyesi Türkiye’deki 37 büyükşehirden daha fazla nüfusa sahip. Şahinbey Belediye Başkanımız başta eğitim olmak üzere birçok alanda vatandaşlara destek oluyor. Bu yılda çiftçi kardeşlerimiz için böyle bir proje yapıyor. Marifet iltifata tabidir. Böyle bir Belediye Başkanını ve ekibini alkışlamaktan başka ne yapabiliriz ki” dedi.

Çiftçilerimizin Yanındayız

Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, tarımın gelişmesi için önemli bir proje başlattıklarını belirterek; “Bugün bizim için çok önemli. Belediyecilik anlamında bugüne kadar çiftçilerimize yol, cami, sosyal tesis gibi çeşitli hizmetler sunduk. Ancak bugün ilk defa tarımsal anlamda bir araya geliyoruz. Çiftçilerimize üretimle alakalı destek sağlamak için yeni bir projeye başlıyoruz. Tarımsal üretimi ve çiftçilerimizi desteklemek adına 2.000 ton sertifikalı Ceyhan 99 buğday tohumu dağıtımı gerçekleştiriyoruz. İmzaladığımız protokol kapsamında buğday tohumunun %50’si, gübrenin de %80’i belediyemiz tarafından karşılanacak. Toplamda 5.000.000 TL’lik bir tutarı olan bu projenin yaklaşık 3.100.000 TL’si belediyemiz tarafından çiftçilerimize hibe olarak karşılanmış olacak. Desteklerimiz bunlarla da sınırlı kalmayacak. Hayvancılığın da gelişmesi için hayvan yemleri, damızlık hayvan, fıstık ve zeytin fidanı dağıtımı yaparak çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu diğer alanlarda da desteklemelerimiz devam edecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, dua okuduktan sonra çiftçilere Ceyhan 99 buğday tohumları verildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Topraklarımızın Verimliliği İçin Yeşil GübrelemeÖnceki Haber

Topraklarımızın Verimliliği İçin Yeşil G...

Adana 7. Bal Yarışması TÜYAP Fuar Alanında GerçekleştirildiSonraki Haber

Adana 7. Bal Yarışması TÜYAP Fuar Alanın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar