Şekerbank

Ramazan Bayramı Sebebiyle Gıda Denetimleri Arttırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ramazan Bayramı Sebebiyle Gıda Denetimleri Arttırıldı
0
Tofidass

Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte, Çorum'da gıda güvenliğinin en üst düzeyde korunması için başta tatlıcılık, pastacılık ürünleri, unlu mamuller, ekmek, pide ve şekerli mamullerin üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine ilişkin denetimleri artarak devam etmektedir.

Gıda denetimleri hakkında bilgi veren Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E. Elfaz Ermiş  "Vatandaşlarımızın tükettiği her türlü gıda maddesinin güvenirliğini sağlamak için yaptığımız çalışmalar tüketimin artığı ramazan ayında daha fazla önem kazanıyor. Bu bilinçle kontrol görevlilerimiz fırın, pastane, pideci, şekerleme imalatçıları, lokanta, restoran, market gibi işletmelerde denetimlerini sürdürüyorlar. Yapılan gıda denetim ve kontrollerinde iş yerlerinin hijyen şartları, personel hijyeni, ürünlerin son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol ediliyor. Sofralarımızda güvenilir gıdanın bulunmasını sağlamak için özellikle toplu iftarların yapıldığı yerler ile buralara yemek sağlayan şirketler, fırınlar, lokantalar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri üretimi yapan işletmelerde denetimler artırılmıştır.

 Ramazan ayı boyunca Üretim, toplu tüketim ve satış yerleri olmak üzere yaklaşık 350 işletme denetlenmiş ve çeşitli gıda ürünlerinden numuneler alınarak analiz ettirilmiş olup, Mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmelere İdari Yaptırımlar uygulanmıştır. Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekir." dedi. 

"Gıda ile ilgili ihbar ve şikayetlerin '174 Alo Gıda Hattı'na bildirirlerse toplumsal olarak önemli bir görevi yerine getirmiş olurlar." hatırlatmasında bulunan Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E. Elfaz Ermiş, Çorum halkının, sağlık ve mutluluk içerisinde bir Ramazan Bayramı geçirmeleri dileklerinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstiridye Mantarı İlk Meyvesini Esentepe de Verdi...!Önceki Haber

İstiridye Mantarı İlk Meyvesini Esentepe...

Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çeltik Üreticilerini Ziyaret EttiSonraki Haber

Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar