Şekerbank

Parıldar: Yalova’da Kurbanlik Sıkıntısı Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Parıldar: Yalova’da Kurbanlik Sıkıntısı Yok
Tofidass

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban pazarını ziyaret eden Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, kurbanlık satıcıları ve vatandaşlarla sohbet etti. Pazara kurbanlık hayvan getiren vatandaşların, sorunlarını ve önerilerini dinleyen İl Müdürü Suat Parıldar, kurbanlık hayvanların ilgili evraklarının kontrol edilmesi ile veteriner hekimler tarafından salgın ve bulaşıcı hastalık yönünden muayenelerinin yapılmasına eşlik etti.

Yalova’da Kurbanlik Sıkıntısı Yok

İl Müdür Yardımcısı Selçuk Yaman, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü İskender Karael’in de eşlik ettiği ziyarette incelemelerde bulunan Suat Parıldar Yalova’da kurbanlık sıkıntısı olmadığını söyledi.

Pazaryerindeki satıcılara Valiliğin Kurban Komisyon Kararı ile ilgili hatırlatmalarda bulunan İl Müdürü Parıldar, kurban edilecek hayvanın dini kriterlere uygun olması, sağlıklı olması, damızlık özelliği taşıyan dişi hayvanların alınmaması, dişi hayvan alınırken damızlık özelliklerini yitirdiklerine dair resmi veteriner hekim raporunun muhakkak sorgulanması gerektiğini, hayvanların kulaklarında küpelerinin bulunması, büyükbaş hayvanlar için pasaportları, küçükbaş hayvanlar için ise nakil belgelerinin yanında olması gerektiğini hatırlattı.

HAYSAG UYGULAMASIYLA KURBANLIĞINIZIN DURUMUNU ÖĞRENİN

Suat Parıldar kurbanlık hayvanlarının tür, ırk, cinsiyet ve yaşını https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr adresinden veya "HaySag" isimli mobil uygulamayı cep telefonlarına indirerek küpe numarası ile sorgulanabileceğini söyledi.

Hayvan satış yerlerini gezerken kurbanlık bazı hayvanların kulak küpesi numarasını sorgulayarak hayvanların durumunu öğrenen Parıldar;  “Haysag  uygulaması cep telefonlarına indirilerek ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Bakanlığımızın uygulamasıyla vatandaşlar kurbanlıklarının durumlarını kolayca öğrenebilirler. Vatandaşlarımızın bayramını şimdiden kutluyor, kurbanlarının makbul ve kabul olmasını dileyerek, sağlıklı ve mutlu nice bayramlar temenni ediyorum" dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türktraktör 2019’un İlk Yarısında Yurt Dışı Satış Cirosunu %45 ArtırdıÖnceki Haber

Türktraktör 2019’un İlk Yarısında Yurt D...

Kurban Pazarı’nda hayvanlar erken tükendiSonraki Haber

Kurban Pazarı’nda hayvanlar erken tükend...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar