Şekerbank

Abana Ceviz Hasat Şenliği Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abana Ceviz Hasat Şenliği Gerçekleştirildi
Tofidass

Kastamonu’da başarılı bir şekilde uygulanan, ’’Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi’’ kapsamında kurulan ceviz bahçesinde  Tarım İl Müdürlüğü ve Abana Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘’Ceviz Bahçesi Hasat Şenliği’’ Abana Altıkulaç Köyünde gerçekleştirildi.

Hasat Şenliğine Vali Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mücahit Avkıran, Abana Kaymakam V. Barbaros Akbulak, Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül, Tarım İl Müdürü Osman Yaman, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Vali Karadeniz;’’ İlimiz dağlık bir araziye sahip ve 3’te 2’sinin de ormanla kaplı olması dolayısı ile tarım arazilerimiz oldukça kısıtlı ama bu kısıtlılık burada tarım yapılamaz demek değil o bilakis bizi mevcut arazilerimizden daha verimli çalışmaya teşvik etmeli, onlardan daha fazla verim almak için yeni yöntemleri, yeni teknikleri kullanma konusunda daha fazla gayret etmeye yönlendirmeli ama bu arazileri mutlaka ve mutlaka iyi bir şekilde de değerlendirmeliyiz. “Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur” sözünün ben ne anlama geldiğini Kastamonu’da daha iyi anladım. Çünkü bıraktığınız arazi birkaç yıl içerisinde ormana dönüşüyor. İşte onun için biz bu arazilere bakmak zorundayız. Oraları dağ yani ormana dönüşmesini önlemek zorundayız ve bu konuda da özellikle köylerden büyük şehirlere göçmüş olanlara, taşınmış olanlara mutlaka buradaki arazilerine sahip çıkmaları anlamında büyük görevler düştüğü kanaatindeyim ve anladığım kadarıyla burada geliştirdiğiniz bu yeni çeşitleriyle ceviz üretimini artırmakta iddialısınız ve ben bu iddianızı bu şekilde sürdürür ve gayret ederseniz şuna gönülden inanıyorum ki nasıl sarımsak deyince Taşköprü akıla geliyor, bir gün ceviz deyince de Abana akıla gelecektir. Buranın iklimi, arazisi buna müsait artı İlhami bey gibi size ön ayak olacak abileriniz var. Tarım teşkilatımız var. Yine Kaymakamımız, Belediye Başkanlarımız bu konuda yanınızda olacaklardır. Yeter ki el birliğiyle bu üretimi burada artırmaya çalışalım. Ben hasat şenliğimizin İlimize, Abana’mıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum ve ceviz yetiştiriciliği yapan tüm çiftçilerimize bol kazançlar diliyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’ İfadelerini kullandı. 

2010 yılında 40 dönüm arazi üzerine 450-500 adet fidan ile kurulan, 3 çeşit fernor, chandler ve Yalova cinsi toplam 750’ye yakın ceviz ağacının bulunduğu arazinin sahibi İlhami Tığlı; Amaçlarının yörede bu işin olabileceğini herkese gösterip inandırmak, bu işi ekonomiye kazandırmak ve üretim hedeflerinin ise 15-20 ton  olduğunu ifade etti.

Program sonunda ceviz yetiştiricileri İlhami Tığlı, Recep Kuşoğlu, Nihat Özcan, Hüseyin Duran ve Adem Atatepe’ye teşekkür belgeleri Vali Y  aşar Karadeniz tarafından verildi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yerli Üretim Dila Kırmızıbiber Yetiştiriciliği Hasadı YapıldıÖnceki Haber

Yerli Üretim Dila Kırmızıbiber Yetiştiri...

Pakdemirli: Zaferlerin Er Meydanları Korumamız AltındaSonraki Haber

Pakdemirli: Zaferlerin Er Meydanları Kor...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar