Şekerbank

Osmaniye'de Yer Fıstığı Hasadı Tarla Günü Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Yer Fıstığı Hasadı Tarla Günü Düzenlendi
Tofidass

Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Osmaniye Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü işbirliğinde Yerfıstığı Hasat Töreni düzenlendi.

Törene Osmaniye Valisi Ömer Faruk COŞKUN, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat ÖNAL, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim SAĞLAM, Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürü Reşat YILDIZ,  Ziraat Odası Başkan Vekili Hüsamettin KESKİNER, Ticaret Borsası Başkanı Sait ÇENET, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet CİNGÖZ, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan ÇELİK, Osmaniye Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU, Cevdetiye Belediye Başkanı İbrahim GÖK, Sivil Toplum Kuruluşları, teknik personeller ve çiftçiler katılım sağladı.

Hasat öncesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Osmaniye'deki yer fıstığı üretimi hakkında Vali Coşkun’a bilgi verdi. 2016 yılında 126.665 dekar alandan 48.573 ton ürün elde edildiğini ifade eden İl Müdürü Sağlam, ilimizde I. ve II. ürün olarak tarımı yapılan yerfıstığının, 2017 yılındaki toplam ekim alanının 126.140 dekar olduğunu ve 47.933 ton yerfıstığı üretimi yapılacağının tahmin edildiğini kaydetti.

Vali Coşkun, Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürü Reşat Yıldız’dan da Enstitü’nün çalışma konuları ve yeni yapılan binaları hakkında bilgi aldı. Enstitünün 150 dekarlık arazisinde yer fıstığı hasadı yapıldığını ifade eden Yıldız, kurumun arazisinde bölgede yaygın olarak ekilen yer fıstığı çeşidinin yanı sıra farklı çeşitlerin de yetiştirildiğini kaydetti.

Yer fıstığının, Osmaniye için en önemli tarım ürünü olduğunu belirten Vali Coşkun, “Türkiye yerfıstığı üretiminin yaklaşık % 40’ı ilimizde gerçekleştiriliyor ve ayrıca ülkemizde üretilen yerfıstığının % 90’ı Osmaniye’de işlenerek ülke geneline pazarlanıyor. Dolayısıyla Yerfıstığı, Osmaniye ekonomisi için vazgeçilmez konumda olan önemli bir ürün” diye konuştu. Yer fıstığı üreticisine bol verimli bir yıl dileyen Vali Coşkun, sözlerinin ardından yer fıstığı hasadını gerçekleştirdi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mısır Silajı Nasıl Yapılır?Önceki Haber

Mısır Silajı Nasıl Yapılır?

Yörex Tüm Renkleriyle SürüyorSonraki Haber

Yörex Tüm Renkleriyle Sürüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar