Şekerbank

Örnek Ceviz Bahçesi Meyvelerini Vermeye Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Örnek Ceviz Bahçesi Meyvelerini Vermeye Başladı
Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN Eşme Takmak Köyü Ceviz Bahçesini Ziyaret Etti
Tofidass

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN, İl Müdür Yardımcısı Ahmet GÜL ve Teknik heyetin katılımıyla Sayın Süleyman Selçuk ERDOĞAN'ın Eşme İlçesi Takmak Köyü Üçpınar Göleti mevkiindeki kapama ceviz bahçesini ziyaret etti.

Ceviz Bahçesi sahibi Selçuk ERDOĞAN;  2007 yılında 95 dekarını 2012 yılında ise 155 dekarını dikerek toplamda 250 dekar olan ceviz bahçesi tesis ettiğini,  çeşit olarak da bölgemize uyum sağlamış, orta geçci, dondan etkilenmesi az olan ve yan dal verimi yüksek olan chandler türü ile tozlayıcı olarak franquette türünden oluşturduğunu belirtti. Daha sonra mini yağmurlama sistemi ile sulamaya geçildiğini, ağaçların ihtiyaçları olan gübrelemeyi ve suyu mini yağmurlama sulama sistemi ile karşılandığını ifade etti. Bahçede 5 yaşındaki ağaçlardan ortalama 5 kg ürün, 6 yaşındaki ağaçlardan ortalama 8 kg ürün elde edildiğini, bu sene de ağaç başına 10 kg civarında verim beklediklerini belirtti.  Türkiye'nin her yerinden budama sezonunda ceviz aşı kalemi için talep geldiğini özellikle Bandırma ve Denizli bölgesindeki fidan işi ile uğraşan üreticilere sezonda bahçemdeki bütün budama çubuklarını aşı kalemi olarak satmakta olduğunu ifade etti.

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN ise; "İlimiz adına yapılan bu örnek bahçe teknik ekip tarafından sürekli olarak gözetim altında tutuluyor. Dikilirken sertifikalı fidan desteğimizden faydalanmıştır.  2011 yılında mini yağmurlama sistemini Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programından %50 hibe desteğinden faydalanarak kurmuştur. Üreticimizin bahçesinde en önemli unsur ilk maliyetleri yüksek olmasına rağmen yıllara bölündüğünde çok ucuza gelen güneş paneli sistemiyle enerji elde etmesi ve bahçesini sulamasıdır. Güneşten faydalanıp suyu depolayarak daha sonra kullanacağı zaman depodan tamamen ücretsiz bir şekilde bütün bahçesini sulayabilmektedir. Selçuk Bey önder çiftçilerimizdendir. Bakanlık olarak üreticilerimize gerek teknik olarak gerekse maddi olarak desteklerimiz devam edecektir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SERİN İKLİM TAHILLARI TOHUMCULUK ÇALIŞTAYI YAPILDIÖnceki Haber

SERİN İKLİM TAHILLARI TOHUMCULUK ÇALIŞTA...

Organik Pazarında Kalıntı Takibi YapılıyorSonraki Haber

Organik Pazarında Kalıntı Takibi Yapılıy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar