Şekerbank

Organik Tarım Denetimleri Yapılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Organik Tarım Denetimleri Yapılıyor
Tofidass

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, organik tarım üretimi yapan çiftçiler ile organik ürün satan marketler denetleniyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu yaptığı açıklamada “Organik Tarım, üretimde  sentetik kimyasal  üretim girdilerinin kullanımını ortadan  kaldıran, bunun yerine ekim nöbeti, ürün artıkları, hayvan gübresi, yeşil gübre ve tarım dışı organik atıklar kullanılan; hastalık, zararlılar ve yabancı ot mücadelesinde biyolojik mücadele yöntemlerinin kullanıldığı, topraktaki organizma faaliyetlerinin ve toprak verimliliğin artırılmasına yönelik bir üretim sistemidir. Organik tarım standartlarına uygunluk, hileli uygulamalara karşı tüketiciyi korumak da dahil olmak üzere, denetim ve sertifikalanma yoluyla güvence altına alınmaktadır.

2011/4 sayılı organik tarım birimlerinin görev ve yetkileri genelgesi kapsamında İlimizde bir organik tarım birimi kurulmuştur. Organik tarım birimi, organik ürün yetiştiren çiftçilerimizi denetleyerek öncelikle kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarının yaptığı denetimlerin doğruluğunu kontrol etmektedir. Ayrıca çiftçilerimizin organik tarım şartlarını bilmesi, yerine getirmesi ve daha sonra elde ettiği ürünleri organik ürün olarak pazarlayabilmesi için dikkat etmesi gereken hususlar konusunda bilgilendirilmektedirler. Marketlerde yapılan denetimlerde ise ürün ambalajında etiket ve logonun olup olmadığı, konvansiyonel ürünlerle karışıp karışmadığı gibi hususları kontrol edilmektedir. Tüketicilerin de organik ürün alırken ürün ambalajı üzerinde Bakanlığımızca standardı oluşturulan organik tarım logosunun bulunup bulunmadığını kontrol etmelerinin yanılgıya düşmemeleri açısından önem arz etmektedir.

Bakanlığımızın organik üretim yapan üreticileri desteklediğini, İlimizde 2015 yılında organik tarım kapsamında üretim yapan 104 üreticiye 275 bin 826 TL destekleme ödemesi yapıldığını” söyledi.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocuklarının yumurta ihtiyacı anneye çiftlik kurdurduÖnceki Haber

Çocuklarının yumurta ihtiyacı anneye çif...

Tarımsal Desteklemeler İçin Son GünlerSonraki Haber

Tarımsal Desteklemeler İçin Son Günler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar