Şekerbank

Organik mi, kirli mi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Organik mi, kirli mi
Tofidass

Yumurta üreticileri, “Organik yumurta, gezen tavuk yumurtası” adı altında üç kat fiyatla satılan yumurtaların, gerçekte kendilerinin “kirli” diye koliye koymadıkları yumurtalar olabileceğini ileri sürerek, tüketcilere “Marketlerde organik ürün sertifikasıyla satılan, TR işletme numarası olan yumurtalar devlet denetiminden geçerek tezgaha geldiği için garantilidir. Organik ürün sertifikasını ambalajın üzerinde görün” uyarısında bulundular.

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı Hasan Konya, geçen yıl yaşanan kuş gribi nedeniyle sektörün krizin eşiğine geldiğini belirtirken, bir yandan da kayıtdışı tavukçuluğun yarattığı haksız rekabetle boğuştuklarını anlattı. Ankara’da bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında sektörün sıkıntılarını anlatan Konya, “Kayıtsız, onaysız, üretim standartları yerine getirilmeden üretilen yumurtalar, yumurta ve etiketleme tebliğine aykırı olarak pazarlanıyor. Bu tür işletmelerin kim tarafından kurulduğu, nerede üretim yaptığı ve bu ürünlerin kime hangi koşullarda pazarlandığını bilmek mümkün değil” dedi.

TÜKETİCİ ALDATILIYOR

Konya, gıda güvenliğine ve yasalara uygun olarak üretilen organik yumurta sayısının ise 76 milyonluk ülkede sadece 50 milyon adet olduğuna dikkat çekti. 
“Organik, köy yumurtası, gezen tavuk yumurtası” gibi adlarla kayıt dışı yumurta üreten işletmelerin elinde de 20 milyon adet tavuk olduğu tahmininde bulunan Konya, denetim yetersizliği ve yanlış bilgilendirme nedeniyle tüketicilerin aldatıldığını savundu. Konya, yumurta hilelerini şöyle anlattı:

“Yumurta tebliği gereği dışı kirli kalan yumurtalar koliye konulamıyor. Bazı kişiler bizim koliye koyamadığımız yumurtaları satın alıp semt pazarlarında, sokaklarda ‘organik köy yumurtası’ diye satıyor. Tüketici de kirli görüntüye, samana, sepete aldanıp 12-13 kuruşluk yumurtaya 75 kuruş, hatta 1 lira ödüyor.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üzüm 3 liranın altına düştüÖnceki Haber

Üzüm 3 liranın altına düştü

En lezzetli meyve sebzeyi seçmenin sırlarıSonraki Haber

En lezzetli meyve sebzeyi seçmenin sırla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar