Şekerbank

Organik Kümes Hayvancılığı Yaygınlaşıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Organik Kümes Hayvancılığı Yaygınlaşıyor
Tofidass

Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Sivas'ta tarım ve hayvancılığın gelişerek kırsalda göçün önüne geçmek ve organik üretimi yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Daha önce organik arıcılık projesi, elma, ceviz ve çilek yetiştiriciliği, Antep fıstığı üretiminin yaygınlaşması gibi başarılı çalışmalara imza atan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü şimdi de ilde kümes hayvancılığının gelişmesi ve organik yumurta üretiminin artması için bir takım çalışmalar gerçekleştirdi.

Proje kapsamında Sivas İl Özel İdaresi ile Hafik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ortaklaşa olarak Hafik Serbest Sistem Doğal Tavukçuluk Projesine imza attı. Hafik ilçe merkezi ve Dışkapı, Düzyayla, Kabalı ile Çınarlı köylerinde hayata geçirilen proje kapsamında İl Özel İdaresi bütçesinden 30 metrekarelik kümesler yapılarak kümes içerisinde ihtiyaç duyulan yumurta nipelleri, yemlikler, suluklar ile askılıklar kullanıldı. Kümes etrafı koruma ve muhafaza amaçlı tel çit ile çevrilerek, zararlı olabilecek dış etkenlerden hayvanlar korundu. Her bir kümes, 150 tavuk kapasitesinde projelendirilirken, yaklaşık 200 bin liralık projenin 100 bin liralık desteğini İl Özel İdaresi karşıladı. Çiftçilerinde katkısı ile hayata geçirilen projede yıllık 33 bin TL gelir elde edilmesi bekleniyor. 

Serbest sistem doğal tavukçuluk projesi ile tüketiciler artık doğal yumurta tüketebilecekken, kırsal da ise üretime yönelik bu çalışma sonucu göçün de önüne bir nebze olsun geçilebilmesi hedefleniyor.

Sistem hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Salih Ayhan, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün 2015 yılı içerisinde de yoğun bir çalışma sergilediğini belirterek, "Özellikle tarımsal sulama çalışmalarında önemli çalışmalar gerçekleştirdik. 65 adet sulama tesisinin

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den Çiftçiye Böğürtlen Fidanı DesteğiÖnceki Haber

Büyükşehir’den Çiftçiye Böğürtlen Fidanı...

VATANDAŞLAR KENDİ SEBZE VE MEYVESİNİ YETİŞTİREBİLECEKSonraki Haber

VATANDAŞLAR KENDİ SEBZE VE MEYVESİNİ YET...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar