Şekerbank

Organik Besni Üzümü Sergi Alanlarında Kurutulmaya Başlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Organik Besni Üzümü Sergi Alanlarında Kurutulmaya Başlandı
Tofidass

Kalkınma Bakanlığı İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından %75 hibe destekle Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün yürütmüş olduğu "Organik Besni Üzümünün Markalaşması Projesi" kapsamında yapılan faaliyetleri yerinde görmek ve bir takım teknik incelemelerde bulunmak üzere Kalkınma Bakanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü uzmanları; İpekyolu Kalkınma Ajansı yetkilileri, Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ve Kalkınma Ajansının Adıyaman temsilcileri ilçede bir takım ziyaretlerde bulundular.

Besni Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde projenin yürütülmesi aşamaları hakkında genel bir değerlendirme toplantısının ardından Proje kapsamında kurulan "Besni Organik Meyve Üreticileri Birliği" ziyaret edilerek birlik çalışmaları hakkında bilgiler alındı. Sonrasında ise uzmanlar Besni üzümünün yoğun olarak yetiştirildiği ilçeye bağlı Çorak köyüne giderek Organik Besni Üzümü doğal sergi alanlarında görülerek bağ hasadına eşlik etti.

Besni İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet KÖSEKUL, yaptığı açıklamada "İlçemiz genelinde yaklaşık 28.000 dekar alanda üzüm yetiştiriciliği yapılmakta olup bunun 5.400 dekarı kurutmalık Besni çeşididir. Bunun da tamamı organik olarak yetiştirilmekte olup, Organik Besni Üzümü yetiştiriciliği yapılan 4.400 dekar alan ise 3 yıllık geçiş sürecini tamamlayarak organik sertifikasını almış durumdadır. Besni ile özdeşleşmiş bu Besni Üzümü çeşidinin üretimini daha da yaygınlaştırmak ve pazarlama olanaklarını genişletmek, ulusal ve uluslararası pazarlarda organik bir marka olarak tanınması amacı ile yürüttüğümüz bu projemizin faydalı olmasını temenni eder tüm çiftçilerimizin emeklerinin karşılık bulması ürünlerinin bereketli olmasını temenni ederim." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Çiftçi Projesinde Kıl Keçisi Dağıtımı YapıldıÖnceki Haber

Genç Çiftçi Projesinde Kıl Keçisi Dağıtı...

Krediyle kurban kesmek doğru değilSonraki Haber

Krediyle kurban kesmek doğru değil

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar