Şekerbank

Oral: Kuraklık Afet İlan Edilmeli!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tofidass

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral ve İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk Ankara’nın Balâ ilçesindeki köyleri ve tarım arazilerini ziyaret ederek kuraklığın ne boyutlarda olduğunu incelediler.

İYİ Partili Oral ve Öztürk’e, İYİ Parti Balâ İlçe Başkanı Mustafa Çağlıyan ve Mamak İlçe Başkanı Mehmet Vural ile partililer refakat etti.

Ziyarette Balâ merkez, Yeniyapanşeyhli, Belçarsak, Hanburun, Çiğdemli, Afşar, Suyugüzel köyleri ile Karaburun çiftliği ve çevrelerindeki tarım arazileri ziyaret edildi.

İYİ Parti heyeti programa İYİ Parti Balâ ilçe başkanlığını ziyaret ederek başladı. Akabinde köylere giden heyet tarlalarda çalışan işçiler ve tarla sahipleriyle tarımın son durumunu değerlendirdiler.

Kuraklık Afet Kapsamında Değerlendirilmeli, Kovid-19 Kadar Önem Görmeli

Ziyaretleriyle alakalı konuşan İYİ Partili Oral, kuraklığın Balâ ilçesinde görüldüğü gibi bütün ülkemizde farklı boyutlarda olsa da çok sıkıntılı durumlar yarattığını vurguladı. “Kuraklık Kovid-19 pandemisiyle birlikte afet kapsamına alınmalı ve aynı derecede ilgi gösterilerek çözülmelidir” diyen Oral, ekinlerin pek çok tarlada yandığını, yanmayanların ise biçilemeyecek kadar zayıf kaldıklarını gördüklerini söyledi.

İktidara çağrıda bulunan İYİ Partili Oral, bölgesel sulama projelerinin kapsamlı bir şekilde ve acil olarak ele alınması gerektiğini, acil bir Su Kanunu çıkarılmasının önemini işaret etti.

Bu süreçte çiftçilerin ekonomik bir çöküntü yaşadığını da işaret eden Oral, Tarım Kredi ve banka borçlarının faiz üstüne faizle değil en az bir yıl faizsiz erteleme ile ana para merkezli bir kolaylık ile yapılandırılması gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ise gittikleri köylerde gördüklerinin bütün Ankara ve Türkiye’de de aynı olduğunu ifade ederek kuraklığın geri dönülemez bir noktaya ilerlediğini işaret etti. Kendisinin de bir çiftçi olduğunu söyleyen Öztürk, İYİ Parti’nin çiftçinin her daim yanında olduğunu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon halinde çiftçiye destek verdiklerini söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın çiftçiye buğday tohumu hibe ettiğini hatırlatan Öztürk, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı da benzer icraatlar yapmaya davet etti.

İYİ Parti heyeti Balâ’nın köylerindeki diğer sorunları da not alarak gerekli mercilere ileteceklerini ifade etti.

Bir Çiftçi Göz Yaşlarını Tutamadı: Gururuma Yediremiyorum

İYİ Parti heyeti kuraklıktan etkilenmiş bir tarlada inceleme yaparken gelen bir çiftçi çok zor durumda olduklarnı vurguladı. Ankara’da maaşlı çalışan iki evladı olduğunu söyleyen çiftçi tarımdan elde ettikleri gelirin düşüklüğünü ifade ederek “çocuklarımdan tek kuruş bile istemiyorum. Çok zoruma gidiyor” diyerek göz yaşlarına hakim olamadı. Tarlalarını sulamak için günlük bin liraya yakın masraf yaptıklarını ancak tarlalarından mahsul alamayacaklarını söyleyen çiftçi tarım emekçilerine devletin çok acil destek vermesi gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti heyeti incelemelerini tamamladıktan sonra Ankara’ya döndü.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsun’da Ana Arı Üretim Merkezi Faaliyete GeçtiÖnceki Haber

Samsun’da Ana Arı Üretim Merkezi Faaliye...

Barut: "Limonu sıcak vurdu, çiftçiye bir darbe de TARSİM vurmasın"Sonraki Haber

Barut: "Limonu sıcak vurdu, çiftçiye bir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar