Şekerbank

Öğrencilere Ceviz Bahçesi Tesis Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrencilere Ceviz Bahçesi Tesis Edildi
Öğrencilere Tarım Sevgisi Aşılamak için 1 dönümlük ceviz bahçesi tesis edildi.
Tofidass

Ulubey ilçesinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı organizasyonu ile ilçede bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu'na ait araziye 1 dönümlük ceviz bahçesi tesis edildi.

Fidan dikim törenine Ulubey Kaymakamı Emrullah TEMİZKAN, İlçe Garnizon Komutanı Serkan YAMAN, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mehmet Ali GARİP, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilal ÇELİK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın AYDIN, Ziraat Odası Başkanı Akif ATLI, Şube Müdürleri, Öğretmenler, Ziraat Mühendisleri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilal ÇELİK; ''İlçemiz için en önemli tarımsal ürünümüz fındıktır. Ancak biz İlçe Müdürlüğü olarak gerek Kaymakamlığımız gerekse İl Müdürlüğümüzün katkıları ile üreticilerimize fındığın yanında ek gelir getirici ürünleri tanıtmaya ve benimsetmeye çalışıyoruz. Burada yine bu ürünlerimizden biri olan ceviz fidanlarını atıl durumda olan yaklaşık 1 dönümlük okul bahçesinde toprakla buluşturuyoruz. Burada amacımız hem atıl durumda olan araziyi tarıma kazandırmak hem de geleceğimiz olan çocuklarımıza fidan dikimi bilincini aşılamaktır. Öğrencilerimiz dikilen ceviz fidanlarının hem ürünlerinden hem de gölgesinden faydalanıp daha temiz bir hava soluyacaklardır.

Ulubey Kaymakamı Emrullah TEMİZKAN'da öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada "Sizin gibi güzel, pırıl pırıl öğrenci kardeşlerimizin tarım bilincini kazanmasını istiyoruz. Çünkü tarım hiçbir zaman önemini kaybetmedi, kaybetmeyecektir. Ama bunu klasik, geleneksel usullerle değil daha modern usullerle yapacağız. Bu sayede de birim alandan daha çok verim alacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurum amirleri ve öğrenciler tarafından ceviz fidanları toprağa dikilerek ilk can suları verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tüm Hayvan Pazarları Şap Hastalığı Sebebi ile KapatıldıÖnceki Haber

Tüm Hayvan Pazarları Şap Hastalığı Sebeb...

Bakan Çelik, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu üyelerini kabul ettiSonraki Haber

Bakan Çelik, Akdeniz İhracatçı Birlikler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar