Şekerbank

Nevşehir’de çiftçilerin sadece yüzde 20’si sigorta yaptırıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nevşehir’de çiftçilerin sadece yüzde 20’si sigorta yaptırıyor
Tofidass

ZİRAAT odası başkanı Hüseyin Altınışık, il genelindeki çiftçilerin ancak yüzde 20’lik bölümünün TARSİM sigortası yaptırdığına dikkat çekerken, bu sayının arttırılması gerektiğinin altını çizdi.

Kuralıklığın da artık TARSİM sigortası kapsamına alındığını anımsatan Başkan Altınışık, don, sel, kuraklık gibi nedenlerle zarara uğrayan çiftçinin sigorta yaptırarak kendisine bir koruma şamsiyesi oluşturabileceğine işaret etti. TARSİM sigortasında ödemelerde yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması için genel müdürlükle görüşmelerde de bulunduklarını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Altınışık, “TARSİM sigortasında geçtiğimiz yıllarda bilindiği üzere poliçelerde ödemelerde biraz sıkıntılarla karşılaşılabiliyordu. Tarım il müdürlüğünün ve Ziraat odalarının raporları isteniyor, bazen de afetlere karşın düşük ödemelerde bulunulabiliyordu. TARSİM Genel Müdürümüzle kuraklığında afet kapsamına alınmasıyla ilgili yaptığımız girişimler esnasında çiftçinin don ve benzeri afetlerden kaynaklanan zararlarının yüzde 70–80 miktarının ödeneceği sözünü verdiler. Bu nedenle çiftçilerimizin bu konuda daha hassasiyet içerisinde olmasını istiyorum'' dedi.

Çiftçilerin TARSİM sigortasının yarısını devletin ödediğini vurgulayan Altınışık, ''Bu da çiftçi açısından son derece önemli bir destek kendileri için, nasıl bir kişi aracının sigortasını yaptırıyor ve kendisini bir nebze de gelebilecek zararlara karşı korumaya alabiliyorsa TARSİM de çiftçimizin ürünü için böyle. Bu nedenle çiftçilerimizin bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyorum. Nevşehir’de çiftçilerin en fazla yüzde 20’si sigorta yaptırıyor. Bu da sigortaya bakış açımızı da ortaya koyuyor diyebiliriz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avrupa'ya göre daha az patates tüketiyoruzÖnceki Haber

Avrupa'ya göre daha az patates tüketiyor...

TARİŞ; Zeytinyağında tağşiş yapana kesilen cezalar artmalıSonraki Haber

TARİŞ; Zeytinyağında tağşiş yapana kesil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar