Şekerbank

Muş Valisi Aziz Yıldırım, Tandoğan Ve Yarpuzlu Köylerini Ziyaret Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muş Valisi Aziz Yıldırım, Tandoğan Ve Yarpuzlu Köylerini Ziyaret Etti
Tofidass

Muş Valisi Aziz Yıldırım, merkeze bağlı Tandoğan ve Yarpuzlu Köylerini Ziyaret ederek, köylülerle bir araya geldi.

Vali Yıldırım ve eşi Selma Yıldırım'la beraber ziyaretlerinde Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan ve eşi, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve eşi, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin ve eşi,  Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Abdulbari Aksoy, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serdar Özkan ile İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Varol Barış eşlik etti.

İlk olarak Tandoğan Köyü ile ziyaret programına başlayan Vali Yıldırım ve beraberindekileri Köy Muhtarı Şirin Bozyiğit ve köylüler karşıladı. Burada Tandoğan ilk/orta Okulunu da ziyaret eden Vali Yıldırım, hafta sonu eğitimlerine katılan öğrencilerle sohbet ederek, onlara hediye verdi. Ardından Köylülerle bir araya gelen Vali Aziz Yıldırım; “Kıymetli vatandaşlarım, bugün sizlerin ihtiyaçlarınızı ve taleplerinizi dinlemek üzere geldik. Bunlardan makul olanları ve yapabileceklerimizi konuşalım istedik.  Tandoğan ilimize son derece yakın ve çok fazla sıkıntısı olmayan bir köyümüz. Köyümüzde yapılanlara baktığımda, eğitim konusunda bir ilkokul inşaatımız bitmek üzere ve öğretmen açığımız yok. 2015,2016 ve 20017 yılında İl Özel İdaresince köy içinde yaklaşık 3 milyona yakın bir yatırım yaptık. Sağlık hizmetleri konusunda bir problemimiz yok.   Güvenlik konusunda köyümüzde 40 korucumuz bulunmakta. Sosyal yardım konusunda genel anlamda toplamda 500 bin TL yardım yapılmıştır. Allah devletimize zeval vermesin.

Benim sizlerden isteğim, çocuklarınızı okutun özellikle kız çocuklarının okutulmasına özen gösterin. Köylülerimizin tarım desteklemelerinden faydalanamamalarının sebebi vefat sonrası vatandaşlarımızın arazileri üzerlerine almamaları sorunundan kaynaklanmaktadır. Bu konuyu da miras sonrası tapularınızı aldığınızda bu sorunda çözülecektir.

Köy ve çevremizin temizliği konusunda gerekli hassasiyeti gösterin. Su ve elektrik kullanımında israftan kaçının. Kamu mallarını kullanımında da aynı hassasiyeti göstererek kimsenin hakkına girmeyin. ”dedi.

Buradaki program sonrası Yarpuzlu Köyü’ne geçen Vali Yıldırım ve beraberindekileri burada da Köy Muhtarı Metin Kılıçarslan ve köylüler karşıladı. Yarpuzlu Köyü Taziye Evinde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Yıldırım, köylülerin sorun ve taleplerini dinledi.

Ziyaretleri esnasında köydeki çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Aziz Yıldırım, ziyaret sonrası il merkezine döndü.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakanlık Uzmanları Kalıntı Çalışmalarını Yerinde Kontrol EttiÖnceki Haber

Bakanlık Uzmanları Kalıntı Çalışmalarını...

Meteoroloji uyardı: O bölgede yoğun kar yağışıSonraki Haber

Meteoroloji uyardı: O bölgede yoğun kar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar