Şekerbank

Murcia-Granada Keçi Yetiştiriciliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Murcia-Granada Keçi Yetiştiriciliği
Tofidass

Murcia-Granada keçisi İspanya'nın güneydoğu bölgesindeki Murcia, Almeria, Granada ve Alicante eyaletlerinde kökenli keçi cinsidir. Murcia-Granada keçisi yüksek performanslı ve mükemmel süt üretimi nedeniyle yetiştiriciler tarafından tercih edilir.

Murcia-Granada keçisi İspanya'nın güneydoğu yarı kurak bölgelerde sıcak ve kurak koşullara adapte olmuşlardır. Çünkü ideal koşullar daha az altında bir yüksek süt üretimi korumak için yeteneklerini bu ortamda en üretken yerli hayvan bulunmaktadır. Murcia-Granada sürüler az otu olan arazilerde otlatılarak çok iyi bir verim sağlarlar. Bunun yanında fabrika yemi ile ve yan ürünleri ile beslenirler. Bu cins yağ (% 5.3) ve Akdeniz bölgelerinde diğer cinslere göre daha iyi protein (% 3.4) bir bileşimi ile, laktasyon 280 gün süt 500 kg yakın üretir. İspanya'da süt üretiminin çoğu peynir üretimi için kullanılmaktadır.

Murcia-Granada dişileri için 30-50 kg yakın ağırlık ve erkeklerde 50-60 kg ile küçük-orta boy vardır. Onlar-orta ölçekli ve dik kulakları kahverengi renk cilt ve saça homojen siyah var. Keçilerin kuyrukları kısa ve diktir. Erkeklerde genellikle belirgin bir sakal ve boynuzludur. Dişiler kısa ve ince saç vardır fakat erkeklere daha uzun ve daha güçlü saçlara sahiptir.

İki çeşit bulunur: dağlar alanlardan sulanan ve düz topraklardan "Veguesi" ve "Montana". Veguesi keçiler Montana keçisine göre daha iyi süt üretir ve daha büyüktür. Bu iki cinsin renkleri birbirine benzer.

Bu keçiler genellikle iki katı kadar süt üreten üreticiler vardır. Ancak 210 günlük bir laktasyon dönemi ile yıllık süt 500 litre üreten çok iyi süt üreticileri bulunmaktadır. Onların süt Akdeniz Avrupa'daki diğer birçok keçi ırkları daha iyidir % 5.6 yağ ve% 3.6 protein vardır. İspanya'da bu süt öncelikle Peynir üretimi için kullanılmaktadır. Aileler özellikle peyniri çocuklar hızla gelişmesine kullanır. Bir et ırkı (Boer keçileri) ile bu cins dişi geçiş Murcia-Granada çocuklar büyüme geliştirdi. 

Şu anda, İspanya güneydoğusundaki Murcia-Granada keçi sayısı Murcia bölgesinde yaklaşık 150.000 tanesi,toplamda yaklaşık 400.000 keçi vardır. Birkaç yıl önce keçiler Arjantin, Brezilya, Meksika, Venezuela ve Kuzey Afrika'da üretim amaçıyla gönderilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sele kapılan 800 koyun telef olduÖnceki Haber

Sele kapılan 800 koyun telef oldu

Zirai İlaç Bayi Denetimleri YapıldıSonraki Haber

Zirai İlaç Bayi Denetimleri Yapıldı

Haber Yorumları

  • Osman15-01-2023 14:26

    Bunları türkiye ye getirme şartları nelerdir.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar