Şekerbank

“MÜCADELE VERİYORUZ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“MÜCADELE VERİYORUZ”
Arapgir ilçesinin Deregezen Mahallesi’nde bir işletmenin açılışına katılan Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, desteklerden yetiştiricilerin ve üreticilerin en iyi şekilde faydalanmaları için mücadele verdiklerini söyledi.
Tofidass

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Arapgir ilçesinin Deregezen Mahallesi’nde, örnek yetiştirici Kaya Özmen’in 650 küçükbaşlık hayvan işletmesinin açılış programına katıldı. Programa il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Zülküf Yıldırımoğlu, İlçe Tarım Müdürü Mevlit Birlik, Belediye Başkan Yardımcısı Basri Aknar, Deregezen Mahallesi muhtarı Remzi Kızıltepe, Birlik teknik heyeti, işletme sahibi ve Deregezenli yetiştiriciler katıldı.

  Açılış programında bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Zülküf Yıldırımoğlu, Kaya Özmen’in yaptığı işletmenin kendisine, devlete ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

İMKANLARI KULLANMAK GEREKİYOR
  Yıldırımoğlu, “Üretici İnsanlar artık bu tür konularda kendini ve işletmesini geliştirmesi gerekiyor. ‘Devletimizin verdiği imkanları da çeşitli yerlerde kullanmak gerekiyor’ diye düşünüyor. Bu işletmedeki kardeşimizi yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı kutluyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MÜCADELE VERİYORUZ
  Daha sonra söz alan Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise, “Kırsal kesim en fazla desteklerden alması faydalanması gereken yerlerden biri ama, bu desteklemeler noktasında tapu kadastro problemleri olduğundan, bazı prosedür eksik olması nedeniyle müşterek tapu olmasından, daha çok ise bürokrasi nedeni ile bu ve benzer projelerden faydalanamıyorlar. Bizler inşallah devletimizin Bakanlığımızın verdiği desteklerden yetiştiricilerimizi, üreticilerimizi en iyi şekilde faydalansınlar diye mücadele veriyoruz. Buralarda bilgilendirme yapıyoruz. Yalnız prosedürler ve bürokrasinin biraz daha azaltılması gerekiyor. Bazı muhatap kurum temsilcileri de burada yanımızdalar bu problemi onlara da iletiyoruz” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yerli muz üretimi rekor kırdıÖnceki Haber

Yerli muz üretimi rekor kırdı

İthal Besilik Sığır Almak İçin Son Gün!Sonraki Haber

İthal Besilik Sığır Almak İçin Son Gün!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar