Şekerbank

Milletvekili Tutdere: Adıyamanlı Çiftçilerimizin Yüzü Ne Zaman Gülecek?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Tutdere: Adıyamanlı Çiftçilerimizin Yüzü Ne Zaman Gülecek?
Tofidass

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, iktidarın “Adıyaman sulama ve tarımda çağ atladı.” açıklamasına tepki göstererek, “2020 yılı sonu itibariyle Adıyaman’ın tarım topraklarının yalnızca yüzde 13’ü suyla buluşabilmektedir. Adıyaman sulamada da tarımda da ne yazık ki çağ atlayamamış, çağın gerisine düşerek toprakları suya hasret bırakılmıştır. Adıyamanlı hemşerilerimize hikayeler anlatmak yerine Adıyaman’ın topraklarını bir an önce suyla buluşturun.” dedi.

“ADIYAMAN TARIMSAL SULAMADA DA ÇAĞIN GERİSİNDE KALDI”

Adıyaman’ın tarım ve sulama verilerinin ortada olduğunu aktaran Tutdere, Adıyaman’ın tarımda özellikle de tarımsal sulamada çağın gerisinde bırakıldığını ifade etti.

Adıyaman’ın 121 bin 852 hektarlık potansiyel sulanabilir tarım arazisi olduğunun altını çizen Tutdere, “2020 yılı sonu itibariyle DSİ tarafından işletmeye açılan sulama alanlarıyla sadece 16 bin 68 hektarlık tarım arazisi sulanabilmektedir. Yani Adıyaman’ın tarım topraklarının yalnızca yüzde 13’ü suyla buluşabilmektedir. Adıyaman sulamada da tarımda da ne yazık ki çağ atlayamamış, çağın gerisine düşerek toprakları suya hasret bırakılmıştır.” dedi.

“ADIYAMAN’IN TOPRAKLARI SUYA HASRET KALDI”

Adıyaman’ın tarımsal sulaması hakkında değerlendirmelerde bulunan Tutdere, “Adıyaman her alanda olduğu gibi tarım ve sulama alanlarında da yatırımlardan mahrum bırakılmıştır. İktidar Adıyaman’ın sulama ve tarım alanlarında çağ atlayan bir il olduğu hikayesini anlatsa da gerçekler ortadadır. Adıyaman’ın toprakları suya hasret kalmış ve suyla buluşacağı günü beklemektedir. Bir an önce sulama projelerini hayata geçirin ve Adıyaman’ın bereketli topraklarını suyla buluşturun.” açıklamasında bulundu.

“ADIYAMAN ÇİFTÇİSİ TARIMSAL SULAMA ELEKTRİK DESTEĞİNDEN MAHRUM BIRAKILDI”

Adıyamanlı çiftçilerin kendi imkânlarıyla tarım arazilerini suladığını ve tarımsal sulama elektrik desteğinden de faydalanamadıkları için yüksek tutarlı elektrik faturalarıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Tutdere, “İktidar hem Adıyaman’daki tarımsal sulama projelerini bir türlü hayata geçiremedi hem de Adıyamanlı hemşerilerimizi tarımsal sulamadaki desteklerden mahrum bıraktı. Çiftçilerimiz tarımsal sulamada kullanılan elektrik desteğinden faydalanamadıkları için fahiş fiyatlı elektrik faturalarıyla karşı karşıya kalıyorlar. Artan girdi maliyetlerinden dolayı zor günler geçiren çiftçilerimizin sırtına bir de yüksek gelen elektrik faturaları yükleniyor. Adıyamanlı çiftçilerin tarımsal sulamada kullanılan elektrik desteğinden yararlandırılması için iktidara yaptığımız onca çağrıya karşın iktidar konuya gereken hassasiyeti göstermedi. İktidar, hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da Adıyaman’ın, Adıyamanlının sesini duymadı.” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Birçok başarı hikayesinin arkasında Tarım Kredi var”Önceki Haber

“Birçok başarı hikayesinin arkasında Tar...

Başkan Özdemir Çiftçinin Yüzünü GüldürdüSonraki Haber

Başkan Özdemir Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar