Şekerbank

Milletvekili Recai Berber Ekonomik Yatırımları Yerinde İnceledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Recai Berber Ekonomik Yatırımları Yerinde İnceledi
Tofidass

Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve beraberindeki heyet, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi çerçevesinde tamamlanmış olan tesisleri gezerek teknik incelemelerde bulundu. İşletme yetkililerinden bilgiler alan heyet, çalışmaları yerinde inceledi.

9. Etap kapsamındaki hibe programından faydalanan "Tahin Üretim Tesisi" ile 11. etap kapsamında desteklenen "Mantar Üretim Tesisi" ne ziyaret etti. İncelemelerde Milletvekili Recai Berber'e; Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İsmail Kaya, İl Müdür Yardımcısı Melihşah Taşkın, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hilmi Yoldaş, Şehzadeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Çınar Aydoğan, Yunusemre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Serdar Mersinli, konu uzmanı Mühendisler ile işletme yetkilileri eşlik etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında verilen hibe desteği ile Manisa'da 2006-2016 yılları arasında toplam 206 adet tesis tamamlanarak hizmete açıldı. Tarıma Dayalı Desteklemeler adı altında uygulanan hibeye esas proje tutarı 108.990.506 TL olup, yatırımcılarımıza Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 54.856.935 TL hibe ödemesi gerçekleşti.

2017 yılında 11. Etap kapsamında 24 adet yatırımcımızla sözleşme imzalanmış ve işe başlanılmıştır. 11. Etap kapsamında hibeye esas proje tutarı 24.791.271 TL olup yatırımların tamamlanması durumunda ödenecek hibe tutarı 12.395.635 TL olacaktır. 11. Etap kapsamında 12 adet tesis, süresinden önce tamamlanmış ve 4.591.785 TL hibe ödemesi gerçekleşmiştir. Devam eden 12 adet tesisimiz 31.08.2018 tarihine kadar tamamlanarak hibe ödemeleri yapılacak.

12. etap kapsamında 74 adet yatırımcımızla hibeye esas proje tutarı olan 29.839.524 TL üzerinden sözleşme aşamasında olunup, tesislerin tamamlanmasıyla yatırımcılarımıza toplam 14.919.762 TL hibe ödemesi gerçekleşecek.

Söz konusu işletmeler hizmete açıldıktan itibaren 5 yıl süreyle İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü teknik elemanları tarafından yılda bir kez olmak üzere 5 yıl süresince kontrol edilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Et Fiyatlarının Artışının Nedeni Büyük İşletmelerÖnceki Haber

Et Fiyatlarının Artışının Nedeni Büyük İ...

Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Çiftçi ZiyaretiSonraki Haber

Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar