Şekerbank

Mersinde Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersinde Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı
2015-2016 Mersinde Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı
Tofidass

15 Nisan 2015 de kapanan avcılık sezonu 1 Eylül de gırgır tekneleri için, 15 Eylül de trol tekneleri için açılmıştır. 2015-2016 Su ürünleri avcılık sezonu açılışı ASHİB tarafından düzenlenen organizasyona Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de destek vermiş olup Karaduvar mahallesi Karaduvar Balıkçı Barınağında 15 eylül saat 17 de açılış töreni yapıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet KURT, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık Daiire Başkanlığı Kontrol Grup sorumlusu şube müdürü Yaşar KAYABAŞI, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ, M.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Bedii CİCİK, ASHİB Başkanı Alican YAMANYILMAZ,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir ÇİFTEPALA, İl Müd. Yardımcıları Mevlüt GÖKSU, Mehmet AKBAŞ, Şube Müdürü İbrahim ÇINAR, Balıkçı Kooperatifleri ve balıkçıların  katılımıyla gerçekleşmiştir.

Vali Yardımcısı Mehmet KURT açılış Konuşmasında  2015-2016  su ürünleri avcılık sezonunda Balıkçılara Bereketli bir yıl temennisinde bulundu.  

Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir ÇİFTEPALA açılış konuşmasında, Bilindiği üzere ülkemiz üç tarafı denizlerle çevrili ve iç sular açısından bir çok ülkeye göre zengin kaynaklara sahip bir coğrafyadadır. Giderek artan nüfus azalan gıda kaynakları, insan sağlığı ve beslenmesi açısından vazgeçilmez olan su ürünlerini, önemli bir girdi haline getirmiştir. Bu nedenle su ürünlerinin sürdürülebilir niteliğinin korunması, gelecek nesillere aktarılması açısından çok  önemlidir. Mersin 321 km sahil şeridi ile Türkiye'nin önde gelen sahil ve balıkçılık kentlerindendir.

15/04/2015 tarihinde denizlerimizde balık avcılığı sezonu kapanmıştır. Gırgır teknelerinin 01/09/2015 tarihinde başladığı yeni av sezonu, troller için 15/09/2015 tarihinde yani bu gece saat 12 de açılacaktır.

Mersin ilimize bağlı 136 adet Gırgır ve Trol tekneleriyle balıkçılıklarımız Vira Bismillah diyecektir. Bu sezonda 8-9 bin ton arası balık avcılığı beklenmektedir. Avlanan balıklar iç piyasada tüketilmekle birlikte Kıbrıs, Irak ve Lübnan gibi ülkelere de ihraç edilmektedir. Denizlerimizde Gırgır tekneleri ile avcılığın 1 Eylülde başlaması ile yoğun olarak sardalye avlanacak olup, halkımız bol miktarda ucuz balık yiyecektir. Bölgemiz balık türleri açısından zengin bir popülasyona sahiptir. Bu da bölgemiz acısından yüksek bir katma değer sağlamaktadır.15 Eylül itibariyle trol avcılığının başlaması ile İlimizde yoğun olarak Barbun, Dil, Karides, Tekir gibi ekonomik değeri yüksek balık türleri avlanacaktır.

Bizler denize ve çevreye her zaman olduğu gibi hassas ve duyarlı olacağınızı düşünmekte ve beklemekteyiz, Bütün balıkçılarımıza yeni sezonda şanslı ve bereketli bir av sezonu dileriz.

Açılış töreni Vali Yrd. Mehmet KURT, Bakanlık Şube Md. Yaşar KAYABAŞI, Belediye Bşk. KOCAMAZ, ASHİB Başkanı YAMANYILMAZ ve il Müdürü ÇİFTEPALA konuşmalarıyla başlamış temsili mezat gösterisi ile devam etmiştir. ASHİB'in Vali Yardımcısı ve Belediye Bşk. hediye verilmesini müteakip, kurdele kesimiyle teknelerin denize açılmasıyla  gerçekleşmiş ve balık ekmek ikramıyla son bulmuştur.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DAHA FAZLA GELİR İÇİN HAYVAN ISLAHI ŞARTÖnceki Haber

DAHA FAZLA GELİR İÇİN HAYVAN ISLAHI ŞART

SERİN İKLİM TAHILLARI TOHUMCULUK ÇALIŞTAYI YAPILDISonraki Haber

SERİN İKLİM TAHILLARI TOHUMCULUK ÇALIŞTA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar