Mersin Büyükşehir Hamzabeyli’de Kan Portakalı Lokum Üretti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin Büyükşehir Hamzabeyli’de Kan Portakalı Lokum Üretti
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Hamzabeyli Köyümüz Atölye Yerleşkesi’nde kadın katılımcılarla Mersin Kan Portakalı ve Türk lokumunu buluşturarak katma değerli ürün geliştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Hamzabeyli Köyümüz Atölye Yerleşkesi” kapsamında kırsalda üretimi geliştirmeye ve kadın emeğini desteklemeye yönelik yeni bir çalışmaya imza attı.

Proje kapsamında coğrafi işaret tescilli Mersin Kan Portakalı, geleneksel Türk lokumuyla birleştirilerek katma değeri artırılmış yeni bir ürün haline getirildi.

Gıda Mühendisleri Eşliğinde Atölye Çalışması

Atölye çalışmaları, Tarımsal Hizmetler Dairesi’nde görevli gıda mühendislerinin rehberliğinde gerçekleştirildi. Katılımcılar hem üretim teknikleri hem de hijyen kuralları konusunda bilgilendirildi.

Uygulamalı üretim sürecinde katılımcılar, Mersin Kan Portakalı aromasıyla lokum üretimi gerçekleştirerek yeni ürün geliştirme deneyimi kazandı.

Kadın Katılımcılardan Yoğun İlgi

Etkinliğe katılan kadınlar, atölyenin hem öğretici hem de üretim odaklı olduğunu ifade etti. Katılımcılar, Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik projelerinden memnun olduklarını belirtti.

Amaç: Kırsalda Üretim ve Katma Değer

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu tür projelerle kırsal kalkınmayı desteklemeyi, yerel ürünlerin katma değerini artırmayı ve kadın emeğini ekonomik üretime daha fazla dahil etmeyi hedefliyor.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ladik’te 376 çiftçiye yonca tohumu ve gübre desteği verildiÖnceki Haber

Ladik’te 376 çiftçiye yonca tohumu ve gü...

Ordu Büyükşehir 6 İlçede 45 Ton Patates Tohumu DağıttıSonraki Haber

Ordu Büyükşehir 6 İlçede 45 Ton Patates...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar